Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Повідомили з кого питати за нерозчищений сніг в дворі

За прибирання прибудинкових територій і міжквартальних проїздів відповідальні управителі житлового фонду та ОСББ.

В зимовий період контроль за належним утриманням дворів, міжквартальних проїздів, доріг та прилеглих територій покладено на муніципальні інспекції територіальних громад.
Щоб з’ясувати, яка саме компанія чи ОСББ відповідальні за зимове утримання того чи іншого об’єкта благоустрою, двору або проїзду, необхідно звернутись до галузевих управлінь міських/селищних рад.
Наразі усім дано доручення негайно очищати дахи та інші елементи будинків, споруд, будівель від снігу та бурульок (при потеплінні) із дотриманням застережних заходів щодо безпеки руху пішоходів. Огороджувати небезпечні місця на тротуарах, переходах.
Межі утримання прилеглих територій підприємств, установ, організацій визначають органи місцевого самоврядування, залежно від підпорядкування об’єкта благоустрою або власник, якщо територія перебуває у приватній власності.
За прибирання прибудинкових територій і міжквартальних проїздів відповідальні управителі житлового фонду та ОСББ, в обов’язки яких входить забезпечити належне очищення дворів і проїздів.

У Тернополі водій на “ВАЗі” збив жінку на переході (ФОТО)

На Тернопільщині лебеді вмерзли в кригу на ставку (ФОТО)