Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Організовувала псевдореферендум: у Тернополі СБУ повідомила про підозру колаборантці

Служба безпеки України продовжує роботу з документування діяльності організаторів фейкового плебісциту на тимчасово окупованих територіях України.

За матеріалами слідчих Тернопільського управління СБУ підозру у колабораціній діяльності отримала 58-річна жителька с. Микільське Херсонського району, яка добровільно пристала на пропозицію окупантів стати членом так званої «дільничної виборчої комісії», повідомляє сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області.

Під час досудового розслідування встановлено, що підозрювана публічно підтримала необхідність проведення незаконного «волевиявлення» та активно сприяла проведення псевдореферендуму, організованого загарбниками з метою незаконної зміни меж території та державного кордону України.

Зокрема, в період з 25 по 27 вересня 2022 року вона здійснював побудинковий обхід мешканців села з урною для голосування, агітуючи місцевих жителів підтримати приєднання тимчасово окупованої території Херсонської області до складу рф у антиконституційний спосіб.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зрадниці про підозру за ч.5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). За співпрацю з ворогом їй загрожує до 10 років позбавлення волі.

Оскільки на даний час колаборантка переховується від правосуддя на тимчасово не підконтрольній українській владі території, правоохоронцями проводяться комплексні заходи для її притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

 

У Тернополі п’яний водій на “Мерседесі” давав патрульним 5000 грн

Поховали біля мами: Тернопільщина в останню путь провела Героя 28-річного Романа Бутрина