Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині скасували тендери на 100 мільйонів

Продовжує працювати робоча група з питань моніторингу прозорості та підзвітності органів публічної влади на території Тернопільської області.
За минулий тиждень було проаналізовано майже тисячу закупівель, які оголосили виконавчі комітети сільських, селищних та міських рад Тернопільщини.
«Управління стратегічних розслідувань зупинило дію пʼяти тендерів на суму понад 102 мільйони гривень. Окрім того, скеровано 8 листів в громади щодо оголошених закупівель з певними порушеннями, які мають бути усунені, або ж закупівлі скасовані. Наше завдання – забезпечити максимальні прозорість і підзвітність та ефективне витрачання коштів, які належать громаді і витрачаються в інтересах громади», – сказав заступник голови Тернопільської обласної військової адміністрації Віктор Устенко.
Нагадаємо, 10 жовтня минулого року на Тернопільщині створили робочу групу із забезпечення прозорості та підзвітності органів влади на території області.
До неї увійшли представники наполіції, управління стратегічних розслідувань, СБУ, ДБР, прокуратури та інших силових органів, що борються з корупцією.
Робоча група здійснює моніторинг та аналіз проведення закулівель органами місцевого самоврядувення і в разі виявлення нецільового або недоцільного використання коштів вживаються заходи щодо скасування тендерів та розірвання відповідних договорів.

Готують нову реформу української освіти

Була талісманом закладу: померла колишня директорка Козівського будинку школярів Віра Нечай