Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині молоді люди масово втрачають кошти у соцмережах: що сталося

Шахраї зламують сторінки в соціальних мережах та виманюють кошти.

Якщо ви отримали повідомлення від знайомих із проханням допомогти, не поспішайте, переконайтеся чи дійсно потрібна фінансова допомога. Двоє жителів обласного центру втратили чималі гроші, натомість заробили аферисти, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Як розповіли потерпілі працівникам поліції, в одній із соціальних мереж до них написали знайомі та попросили позичити кошти. Вони, без будь-яких вагань, надіслали необхідну суму. Шахраї видурили у 27-річної жінки понад 8 тисяч гривень, а 27-річний чоловік втратив понад 5 тисяч гривень. Як з’ясувалося, особисті акаунти користувачів були зламані аферистами й насправді будь-яких прохань вони не писали.

Дані події поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Аби не потрапити в подібні афери наголошуємо прості правила:

– не поспішайте допомагати фінансово, а перетелефонуйте другу. Слід пам’ятати, що якщо шахрай зламав сторінку, то міг змінити номер телефону в профілі, тому телефонуйте за звичним, який записаний у вашій телефонній книзі;

– напишіть спільним знайомим і запитайте, чи не отримували вони подібних повідомлень від людини, яка просить у вас фінансову допомогу.

– аби викрити шахрая, запитайте товариша про те, що можете знати тільки ви.

 

На Лановеччині попрощалися з 25-річним Героєм Іваном Гордовським (ФОТО)

Перший паспорт жінка з Тернопільщини отримала у… 52-річному віці