Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Коктейлі з бурбоном, які дивують

Бурбон — різновид віскі, який виготовляють в Америці. За довгу історію існування він став невіддільним інгредієнтом коктейльної культури. Його багатогранність робить смак та аромат напоїв більш складним та об’ємним. Він відмінно поєднується з ягідними, цитрусовими та пряними відтінками.

Культові коктейлі, які роблять на основі бурбона: Whiskey Sour, Old Fashioned, Manhattan, Kentucky Mule та багато інших. Дізнаємося рецепти відомих, а також авторських коктейлів, тим паче, що приготувати їх зможе будь-хто, а невисокі ціни на віскі в Україні дозволять багато експериментувати.

Kentucky Mule

Бурбон додає міксу цікавих димних нот і додаткову пряність. Для еталонної подачі та ефектного вигляду необхідно придбати мідний кухоль. Інгредієнти:

  1. бурбон — 60 мл;
  2. імбирне пиво — 120 мл;
  3. сік лайма — 15 мл;
  4. лід;
  5. скибка лайма для прикрашання.

Приготування:

  1. Всі інгредієнти змішайте в шейкері та пропустіть через стрейнер у склянку з льодом.
  2. Прикрасьте скибкою лайма.

Revolver

Кавовий твіст на Manhattan на початку 2000-х вигадав бармен Джон Сантер з Bruno’s у Сан-Франциско. Для рецепта краще використати бурбон категорії High rye, але підійде і гарний житній віскі з асортименту maudau.com.ua. Кавовий лікер додає міксу глибини, а бітер — свіжості цитрусових. Особливого аромату додасть сік цедри, пропущений через вогонь. Інгредієнти:

  1. бурбон — 60 мл;
  2. кавовий лікер — 15 мл;
  3. Triple Sec — 2 краплі;
  4. лід;
  5. цедра апельсина;
  6. сірники.

Приготування:

  1. У глечику для змішування з льодом з’єднайте бурбон та лікери. Потім перелийте в охолоджений коктейльний келих.
  2. Очистіть апельсин від цедри. Запаліть над коктейлем сірник і бризкайте на нього шкіркою так, щоб сік пройшов через вогонь і потрапив на коктейль.
  3. Готовий мікс перед поданням прикрасьте скрученою цедрою.

 

New York Sour

Нескладний сауер із червоним вином вражає не лише своїм виглядом. До кислого смаку в основі додаються фруктові відтінки вина у верхньому шарі. Пряний та джемовий каліфорнійський зінфандель із витримкою в американському дубі — найкращий вибір для цього коктейлю. Інгредієнти:

  1. бурбон — 60 мл;
  2. сухе червоне вино — 15 мл;
  3. лимонний сік — 30 мл;
  4. цукровий сироп — 20 мл;
  5. яєчний білок — 1 шт.;
  6. лід.

Приготування:

  1. Віскі, сік лимона, сироп і білок добре змішайте в шейкері, яйце має утворити піну. Потім перелийте у склянку з льодом.
  2. Обережно по барній ложці влийте червоне вино, щоб воно сформувало верхній шар.

Ці рецепти нескладно буде повторити вдома навіть новачку, але їхній вражаючий вигляд та нестандартна подача зроблять ціле шоу. А ви отримаєте звання професійного міксолога. Для приготування вибирайте віскі з витримкою до 2–3 років, старші сорти краще вживати в чистому вигляді, щоб відчути палітру смаку та аромату.

Плакало небо, ридала душа: у Почаєві зустріли Героя Олександра Горевича (ФОТО)

Реєстрація в GGBet казино: путівник для новачків