Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Батько захищає Україну: маленький хлопчик з Тернопільщини віддав усі гроші з дня народження на ЗСУ

Про випадок дитячої безкорисливості та доброти, який розчулить кожного, написала волонтерка Богданка Брава. 10-річний Іванко Ваврійчук із Лановецької громади, віддав усі свої заощадження, аби допомогти воїнам, що захищають нашу країну.

«Щоб мало бути радісно – то якось прикро… Діти…Знову діти… Невже війна дітей хвилює більше, ніж всіх решту? Діти, такі щирі й безпосередні, такі чисті й світлі душею. Вони не питають – чому не влада, чому не дорослі, чому ми?  Вони просто беруть і несуть цю ношу, яку багато хто з нас нести відмовляється.

Волонтерять на ринках. Приймають участь в шкільних ярмарках. Організовують лотереї в соцмережах. Виготовляють і продають власні вироби. Колядують, щедрують, віддають свої заощадження.

Як і Іванко Ваврійчук. Маленький 10-річний хлопчик з добрими й щирими оченятами робить свій перший, такий  по дорослому серйозний вчинок – передає всі кошти, які зібрав у свій день народження.

Коли бачу вперше Іванка, не стримую бажання його обійняти. Спілкуємось, дякую йому за підтримку, кажу: «Ти ж напевно всі гроші свої віддав?» «Ні, – каже посміхаючись сором’язливий Іванко, – Мені не вистало грошей, та мама додала решту». Це так щиро й по-людяному. Дякую Вам, Ілона Ваврійчук за такого не байдужого й доброго синочка і Вам, В’ячеслав Ваврійчук, за те, що другий рік поспіль бороните нашу країну від загарбника. Хай Бог буде присутній на всіх ваших дорогах», – йдеться у дописі Іванки.

Та й це ще не все. Місцеві дітки зібрали й передали бляшанки для окопних свічок.

«6 000 грн вже залучені до загального збору на дрони. Також кошти на дрони передали парафіяни Храму Різдва Пресвятої Богородиці с. Піщатинці – 20 000 грн. Донат у розмірі 320 € передала  наша землячка, яка бажає залишитися інкогніто . Дякую і вам.

Отже, чекаємо на замовлені дрони fpv , і накопичуємо ресурс на наступні замовлення. Карта для збору коштів на підтримку захисників: 5363 5421 0407 0017», – додає волонтерка та закликає дорослих послідувати прикладу дітей, які, здається, більше розуміють, що без допомоги в тилу нам не перемогти ворога, повідомляє сайт “Тернополяни”.

 

Перший паспорт жінка з Тернопільщини отримала у… 52-річному віці

На Тернопільщині розшукують трьох дітей, які пішли з дому і пропали безвісти (ФОТО)