Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Вибухи у Тернополі: поліцейські спіймали чоловіків, які вимагали 85000 доларів у підприємця (ВІДЕО)

Двом зловмисникам, які вимагали 85 тисяч доларів у місцевого підприємця, загрожує до 12 років ув’язнення.

У ході досудового розслідування, проведеного слідчими, оперативниками управління карного розшуку й Тернопільського райуправління поліції, а також фахівцями інших підрозділів ГУНП в Тернопільській області стало відомо, що затриманий разом зі своїм спільником причетний до вибухів, які трапилися в обласному центрі у ніч з 8 на 9 листопада.

Тоді невідомі встановили саморобний вибуховий пристрій на автомобіль Porsche Cayenne, припаркований у дворі багатоповерхівки на вулиці Руська, а біля воріт господарського приміщення на вулиці Чумацька встановили “розтяжку” й підірвали гранату.

Встановлено, що зловмисники після вибухів продовжували погрожувати родині підприємця розправою та вимагали 85 тисяч доларів.

Поліцейські за силової підтримки підрозділів КОРД та РПОП під процесуальним керівництвом прокуратури Тернопільської області у ході спецоперації провели у підозрюваних 8 санкціонованих обшуків у ході яких виявили та вилучили близько восьмисот мобільних телефонів, патрони, порох та вибухонебезпечні предмети.

Обом чоловікам уже оголосили підозри. Організаторові відповідно до трьох статей кримінального кодексу й обрали запобіжний захід – тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Співучасник постане перед судом згідно із частиною 4 статті 189 ККУ (вимагання).

Перевіряють оперативники даних осіб й на причетність до вибухів, які трапилися у Тернополі у попередні роки.

Триває слідство.

У Тернополі чоловік обікрав іноземку

У Тернополі під час гасіння пожежі в багатоповерхівці врятували 5 дорослих та 7 дітей (ФОТО)