Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі відкрили соціальну пральню

На парафії Святого Василія Великого на масиві Новий Світ у Тернополі відкрили соціальну пральню.

Там встановили пральні та сушильні машини, придбали засобами для прання для допомоги малозабезпеченим парафіянам та всім потребуючим тернополянам.
Саме ця парафія – одна з переможниць грантів Соціальне служіння УГКЦ Caritas Ukraine за підтримки Renovabis CNEWA Canada, – повідомили у БФ “Карітас Тернопіль”.

Мешканка мікрорайону “Новий Світ” пані Зеновія відтепер буде користуватися послугами соціальної пральні. Жінка похилого віку, опікується донькою з інвалідністю. Для неї така допомога дуже важлива.

«В мене житло маленьке, без балкону, немає де посушити одяг. Мені дуже важко, доглядаю за дочкою з інвалідністю. А тепер тут на парафії будуть волонтери, які зможуть забрати і принести чистий одяг. Дякую вам і дякую Богові за таку допомогу», – каже пані Зеновія.

Директор Тернопільського благодійного фонду «Карітас» отець Роман Загородний звернувся до всіх присутніх: «Відкриття соціальної пральні на Парафії Святого Василія Великого – це ще один крок у розвитку соціального служіння Української Греко-Католицької Церкви. Дякую отцям та волонтерам цієї парафії за працю. Тепер ВПО, малозабезпечені, потребуючі люди зможуть безкоштовно попрати і висушити одяг. Дякую також волонтерам цієї парафії, які зголосилися забирати у одяг у людей, які не виходять із своїх домівок, і вже чистий одяг приносити їм додому.»

«Христова церква не тільки проповідує про любов і милосердя, але втілює це у своїх вчинках. Ми сьогодні відкриваємо соціальну пральню для того, аби з любов’ю послужити тим, хто потребує», – наголосив настоятель храму отець Василь Савків.

У заповіднику «Медобори» проводять рейди, щоб запобігти незаконному вирубуванню ялинок

У Тернополі відзначили 155-ту річницю товариства “Просвіта”