Сім років тюрми: засудили винуватця ДТП, в якій загинуло подружжя тернополян

У Тернополі водія за смертельну ДТП засудили до 7 років позбавлення волі та конфіскували водійські права терміном на три роки. Кермувальник раптово виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з автомобілем ВАЗ, в якому перебувало подружжя.

Від удару на місці аварії загинув чоловік, а його жінка померла від отриманих травм в лікарі, пише Захід Нет.

Під час досудового слідства правоохоронці встановили, що обвинувачений, уродженець Миколаєва, близько 20:20 21 січня 2022 року їхав на автомобілі марки Toyota Camrу по об’їзній дорозі на вулиці Будного в Тернополі. Кермувальник не обрав безпечної швидкості, і проїжджаючи неподалік території ТОВ «Білий замок», різко виїхав на зустрічну смугу руху. Там авто Toyota Camrу зіткнулося з автомобілем ВАЗ-21101, яким керував тернополянин. Внаслідок зіткнення водій ВАЗ загинув на місці пригоди, а його пасажирка отримала важкі травми. Швидка допомога доправила жінку в міську лікарню. Однак від травм голови та грудної клітки постраждала померла в медзакладі.

«Допитаний під час суду обвинувачений свою вину у вчиненні правопорушення визнав частково. Чоловік щиро розкаявся та пояснив, що дійсно 21 січня 2022 року ввечері в темну пору доби їхав на автомобілі Toyota Camrу з м. Миколаєва до Львова по своїх справах. В машині з ним також перебувало ще двоє людей», – йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 27 листопада.

Обвинувачений в суді додав, що на об’їзній дорозі в Тернополі попереду нього їхав автомобіль білого кольору. В один момент це авто різко загальмувало та вивернуло на іншу смугу. В той момент він також загальмував, однак не зміг так само швидко від’їхати і тому відбулося зіткнення із автомобілем ВАЗ 21101, що і стало причиною ДТП.

Обвинувачений також зазначив, що після того, як сталася аварія, він намагався допомогти постраждалій жінці, яка опинилася під автомобілем. Він разом з іншими людьми витягнули її та передали медикам.

В суді чоловік попросив його суворо не карати, оскільки аварія відбулася із ненавмисних його дій та зазначив, що вперше притягується до кримінальної відповідальності.

Тернопільський міськрайонний суд жителя Миколаєва визнав винуватим у вчиненні ДТП та призначив йому покарання у вигляді 7 років позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк – 3 роки. Також винуватець має відшкодувати майже 19 тис. грн комунальному підприємству «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» за стаціонарне лікування загиблої жінки. На вирок суду може бути подана апеляційна скарга.

Віталій Чемерис

This website uses cookies.