Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Росія завдала масованого удару: в Києві, Львові та інших містах лунали вибухи, є загиблі

У Львові пошкоджено житлові будинки, дитсадок і школи. Фото з TELEGRAM Садового.

Уночі і зранку 29 грудня регіони України перебували під обстрілом російської армії. Влучання фіксували у Львові, Харкові й Сумській області, в Києві, Дніпрі, Запоріжжі, Одесі й на Хмельниччині. Про це повідомили в міських й обласних адміністраціях.

Київ

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив про роботу протиповітряної оборони в місті. Там також чули вибухи. Раніше в Київській міській військовій адміністрації повідомляли про загрозу ударів крилатими ракетами, – пише Громадське.

Кличко повідомив про повторні вибухи в столиці й інтенсивну роботу ППО.

В Київській ОВА попередньо заявили про падіння уламків у Подільському й Святошинському районах міста. Інформацію про руйнування з’ясовують. Попередньо, є загоряння житлового багатоповерхового будинку. Кличко також повідомив про загоряння складського приміщення в Подільському районі, там, попередньо, є поранені.

У столиці від обстрілу постраждали 5 людей. У Подільському районі двом чоловікам медики надали допомогу на місці. Одного постраждалого шпиталізували у Святошинському районі, ще двох — у Шевченківському. Також унаслідок вибухів пошкоджено будівлю станції метро «Лукʼянівська». Вона працює як укриття, повідомив міський голова.

Львів

Міський голова Андрій Садовий повідомив про два влучання в місті. На обʼєкті критичної інфраструктури Львова сталося загоряння, там працюють оперативні служби.

Очільник обласної військової адміністрації Максим Козицький попередньо заявив про влучання у житловий будинок у Львові. Там є постраждалі. Також через, імовірно, падіння уламків ракети в одному з ліцеїв міста почалася пожежа.

За попередніми даними, загалом область атакували більш як 10 «шахедів».

“Львів. Гучно. За попередньою інформацією, є влучання у житловий будинок у Львові. Є постраждалі. В одному з ліцеїв міста почалася пожежа. Ймовірно – через падіння уламків ракети”, – повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Пізніше він уточнив, що постраждав житловий будинок на вулиці Хоткевича. Через ракетний удар одна людина загинула, троє поранених.

Харків

Голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив про близько 10 ударів по місту. За попередніми даними міського голови Харкова Ігоря Терехова, по Харкову вдарили двома видами ракет — С-300 та Х-22.

Станом на 6 ранку було відомо про щонайменше 8 прильотів по місту. Попередньо, вони припали на Київський та Холодногірський райони. Через обстріл виникли проблеми з подачею електрики для транспорту. У місті тимчасово пустили в дію тролейбуси на автономному ходу. Люди не постраждали.

Згодом Терехов повідомив про повторний обстріл Харкова, під час якого зафіксували щонайменше 4 влучання.

Очільник ОВА Синєгубов заявив, що внаслідок ударів окупантів по Харкову загинув 35-річний чоловік. Ще 8 людей зазнали поранень, медики надають їм допомогу на місці.

Зафіксовані пошкодження цивільної інфраструктури міста: медична установа, склади, цивільні підприємства. Дані уточнюються.

Сумська область

Крім того, про обстріл розповіли і в Сумській ОВА. Там зазначили, що росіяни завдали ракетного удару по місту Конотоп, унаслідок якого травмувалися 3 людини, а також пошкоджено багатоквартирний будинок і станцію технічного обслуговування авто. Через обстріл загорілася автівка.

В ОВА повідомили про знищення 2 БпЛА типу Shahed.

У Запоріжжі, Одесі й на Хмельниччині також чули вибухи. Крім того, у Дніпрі після вибухів загорівся один із торговельно-розважальних центрів.

Одещина

Внаслідок ранкової атаки в Одеській області загинуло щонайменше двоє людей та 10 осіб дістали поранення, зокрема, двоє дітей.

“Є оперативна інформація про пошкодження об’єктів інфраструктури, житлової забудови.

…На Одещині внаслідок ранкової атаки Росії вже постраждало 10 осіб, серед яких двоє дітей 6-ти та 8-ми років. Постраждалі направлені до лікарні. Дві особи загинуло внаслідок атаки”, – повідомив заступник начальника Одеської ОВА Олександр Харлов.

На Тернопільщині переселенець відмовився від мобілізації, бо його батько живе в окупації

“Коробочки тепла” для воїнів від юних волонтерок із Лановеччини