Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Не може бути тіло українським, а душа російською”, – митрополит Епіфаній у Кременці

Фото: Православна церква України.

У Свято-Миколаївському соборі в місті Кременець на Тернопільщині Блаженніший митрополит Епіфаній відслужив молебень за перемогу України над агресором.

Нещодавно громада разом з храмом доєдналася до Православної церкви України, і лише якихось двадцять днів тому тут вперше за 191 рік пролунала молитва рідною українською мовою. Відтепер – лунатиме завжди.

Спільно з предстоятелем за перемогу над російським агресором молилися митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор, настоятель собору священник Вʼячеслав Савельєв, духовенство єпархії, захисники Батьківщини та численні віряни.

Промовляючи до присутніх Митрополит Епіфаній звернув увагу на те, що Господь кожному з нас дає час нашого земного життя як дар. І цей час ми повинні використати для того, щоби здобути духовний скарб, який понесемо у вічність, який стане причиною нашого вічного і блаженного життя, – йдеться на сторінці Православної церкви України.

«Ми, християни, покликані втілювати у своєму житті євангельський закон, який приніс нам втілений Господь Ісус Христос. І цей закон базується на любові. Серед нас повинна панувати любов, бо де є любов, там є єдність. Любов єднає, а зло руйнує. Руйнує людські стосунки, стосунки родинні, відносини між народами. І наслідки дії цього зла ми безпосередньо бачимо у своєму нинішньому житті. Тому ми повинні виявляти милосердя і добро, підтримувати, допомагати і не бути байдужими до ближніх, щоби здобути той духовний скарб, який понесемо у вічність», – зазначив митрополит Епіфаній.

“Триває духовна боротьба, ми ведемо свій духовний фронт, який покликаний, щоб усі православні українці були в єдиній визнаній українській церкві. Цей процес триває поступово та мирно. Громади долучаються до ПЦУ поступово. І прийде той час, коли всі українці будуть в єдиній автокефальній православній церкві України. Це незворотний процес. Адже не може бути тіло українським, а душа російською. Не може бути в Україні церкви, яка є часиною церкви, очільник якої благословляє вбивати українців. А деякі наші співвітчизники ще тимчасово знаходяться в духовній омані. Вони не бачать і не розуміють, але прийде час, коли вони побачать і зрозуміють, де є правда, де є справжня українська церква, яка не тільки молиться, але робить все залежне для того, щоб підтримати державу, українське військо та український народ у цей час”, – зазначив блаженніший у проповіді.

У різдвяній шопці на Тернопільщині народилося ягня

“Біль розриває серце…” На війні загинув 20-річний Герой із Тернопільщини