Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

H20: за що відповідає в нашому організмі вода і як уникнути дегідратації

«Пийте достатню кількість води» — універсальна порада, яку часто чуємо від відомих блогерів, дієтологів, прихильників здорового способу життя та фітнес-тренерів. І нехтувати цією порадою точно не варто, адже вода відіграє дуже важливу роль в організмі і дітей, і дорослих.

Не менш важливо, яку воду пити. Найкраще це очищену питну, наприклад підійде  вода в бутлях, замовити яку можна через сервіс My Water Shop. Це надійний помічник тих, хто турбується про своє здоров’я та красу, шукає розумну альтернативу воді, яка тече з-під крана. Ви можете замовити смачну питну воду з доставкою додому чи офіс. Вона не тільки наповнить організм корисними речовинами, а й додасть енергії.

В чому користь води для організму

Н2О відіграє дуже важливу роль в організмі людини і відповідає за багато функцій:

  • Транспортування корисних речовин. Є основним розчинником для багатьох речовин: мінералів, електролітів, глюкози, амінокислот. Допомагає транспортувати ці речовини до різних органів і тканин.
  • Терморегуляція. Вода в організмі допомагає регулювати температуру тіла шляхом теплообміну та потовиділення. Під час спеки та фізичного навантаження допомагає організму охолодитися.
  • Змащення суглобів. Забезпечує змащення для суглобів, зменшуючи тертя між суглобовими поверхнями і полегшуючи рух.
  • Виведення відходів. Допомагає організму виводити відходи через сечовидільну систему та органи травлення.
  • Підтримка психологічного здоров’я. Достатня кількість води впливає на психічне здоров’я, включаючи концентрацію уваги  та настрій.

Як уникнути дегідратації: корисні поради

Дегідратація організму виникає, коли ви втрачаєте більше, ніж споживаєте, і організм не може забезпечити нормальний баланс рідини. Це стан, коли органи та тканини не отримують достатньої кількості води для нормального функціонування. Такий стан може негативно впливати на здоров’я. Щоб уникнути цього, варто дотримуватися таких порад:

  1. Пийте  достатню кількість води. Доросла людина зазвичай потребує приблизно 2 л  на день, але це може варіюватись в залежності від фізичної активності, клімату та інших факторів. Пийте воду регулярно протягом дня, не чекаючи, поки відчуєте спрагу.
  2. Додавайте в раціон продукти, що містять багато рідини. Це може бути кавун, огірки, апельсини, яблука, груші.
  3. Уникайте втрати Н2О через потовиділення.  Під час спеки, фізичної активності та спорту втрата води через потовиділення може бути значною. Пийте достатню кількість води перед, під час і після фізичних навантажень, щоб уникнути дегідратації.
  4. Відмовтеся від алкоголю або вживайте алкогольні напої у помірних кількостях та компенсуйте втрату рідини за допомогою чистої питної води.
  5. Уважно стежте за своїм здоров’ям. Під час хвороби , втрати апетиту або посиленого сечовипускання може виникнути зневоднення організму. У таких випадках потрібно негайно звернутися до лікаря.

Смертельний випадок на Тернопільщині: суд встановив, що водій не винен у смерті 2-річної дитини

У Тернополі засвітили головну ялинку міста (ФОТО)