Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Змінюється погода: синоптики на Тернопільщині прогнозують похолодання і сніг

На Тернопільщині 26 та 27 листопада очікують зниження температури повітря. 

Про це Суспільному розповіла синоптикиня Тернопільського центру з гідрометеорології Оксана Озимків.

24 листопада на Тернопільщині хмарно. Вночі помірні дощі. Вдень невеликі опади (дощ з мокрим снігом). Вночі та вранці на дорогах ожеледиця. Вітер західний, 7 — 12 м/с, пориви 17 — 22 м/с. Температура впродовж доби 0 — 5° тепла.

25 листопада: Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 7 — 12 м/с. Температура вночі 0 — 5° морозу, вдень від 1° морозу до 4° тепла.

“Щодо неділі та понеділка, то область потрапляє вже в іншу циклонічну систему, вона вже буде з іншого напрямку, з Балканського півострова. Цей циклон буде переміщуватися в сторону Одеси. Ми будемо перебувати під впливом атмосферних фронтів даного циклону. Чекаємо опадів, але вже твердої фази, тобто сніг, але буде він невеликий. По вітру це буде 7 — 12 метрів на секунду. Циклон проходить і починаються пориви вітру 12— 20 метрів на секунду. По температурі повітря переходимо вже в цілодобовий мінус, на ніч від 2 — 7 морозу, і також невеликий мінус чекаємо вдень”.

На дорогах прогнозують ожеледицю. Така синоптична ситуація відповідатиме першому рівню небезпеки — “жовтому”. Це означає, що погодні умови можуть бути небезпечними для довкілля та інфраструктури й можуть призвести до перебоїв в електропостачанні.

Художниця з Тернопільщини продає свої картини і допомагає ЗСУ

На Тернопільщині перевіряють понад 1000 тендерів