Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Засуджений за ухилення від мобілізації з Чортківщини отримав термін

В апеляційному суді оскаржили вирок для ухилянта від мобілізації з Чортківщини — іспитового строку не буде.

Житель Чортківського району проведе 3 роки за ґратами за ухилення від призову на військову службу.

Про це повідомили в Тернопільській обласній прокуратурі.

Суд апеляційної інстанції задовольгнив апеляційну скаргу прокурора на вирок Борщівського районного суду та призначив покарання у вигляді 3 років позбавлення волі військовозобов’язаному, мешканцю одного із сіл Мельнице-Подільської територіальної громади, за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період (ст. 336 КК України).

Прокурор оскаржив вирок суду першої інстанції, яким обвинуваченого було засуджено до 3 років позбавлення волі, із встановленням іспитового строку в 1 рік, за ухилення від призову до війська.

Встановлено, що після оголошення та проведення мобілізації у зв’язку з військовою агресією проти України, чоловік пройшов медичний огляд та у червні 2023 року був визнаний військово-лікарською комісією придатним до проходження військової служби у Збройних Силах України.

Отримавши повістку для відправлення до військової частини, не маючи правових підстав на відстрочку, він не прибув у визначене місце для подальшого проходження військової служби.

Відтак, за вироком суду, військовозобов’язаний, який ухилився від обов‘язку захищати Батьківщину під час військової агресії ворога, проведе 3 роки за ґратами.

Вирок набрав законної сили.

Тернопільські актори зворушливо зустріли свого колегу з війни

ДТП у Довжанці: “Еталон” вилетів на Mitsubishi, яке супроводжувало колону автобусів з дітьми