Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Ланівцях водій пропонував патрульним 1000 гривень хабаря

Днями Лановецький районний суд виніс вирок водієві, який пропонував патрульним хабар за непритягнення його до адміністративної відповідальності.

Водій хотів відкупитись за тисячу гривень. Кошти кинув патрульним в автомобіль, проте вони відмовились брати хабар, заявивши про правопорушення.

Подія сталася в лютому цього року. Зупинили водія через те, що в автомобілі був забруднений номерний знак. Запропонували надати документ на транспортний засіб та пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння. Водій відмовився продути драгер або обстежитись у медичному закладі. Натомість взявся пропонувати гроші, щоб уникнути адміністративної відповідальності. Патрульні відмовились брати, але водій кинув 1000 гривень на сидіння службової автівки.

“Співробітником поліції було відмовлено у прийнятті неправомірної вигоди в інтересах водія і щодо нього  було винесено протокол про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. Після цього, співробітники поліції вчинили дії, передбачені ч.1 ст.24 Закону України «Про запобігання корупції» , для фіксації протиправних дій водія, а саме: ідентифікували особу, яка зробила пропозицію надання неправомірної вигоди, повідомили слідчо-оперативну групу та письмово повідомили про таку пропозицію керівника відділення поліції №2 (м. Ланівці) Кременецького РВП ГУНП”, – йдеться у вироку.

Водій визнав свою вину і уклав із прокурором угоду про визнання винуватості, тому суд застосував до нього несуворий вирок. Лановецький суд призначив підсудному покарання у вигляді штрафу 17000 гривень.

Волонтерка з Тернопільщини організувала виробництво нош для бійців

Юристи “Карітасу” в Тернополі допомогли переселенці з Херсонщини