Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополянин знімає відео про кладовища і збирає мільйони переглядів

Фото: Суспільне Тернопіль

Андрій Болехівка знімає відео про тернопільські кладовища. На своїй сторінці у ТікТок за рік зібрав 75 тисяч підписників. Деякі відео набрали більше трьох мільйонів переглядів і тисячі коментарів, – розповідає “Суспільне Тернопіль”.

У соцмережі він підписаний “Metabloger”. Каже, що розповідає підписникам історію старих пам’ятників. Почав знімати на Микулинецькому кладовищі.

“Мені подобається історія, пам’ятники. Подобається це кладовище. Я на нього, напевно, з років 13 ходжу, сам гуляю і багато пам’ятників просто знаю напам’ять. Мені інколи хтось говорить прізвище, то я одразу згадую, де воно є. Почав знімати про пам’ятники і побачив, що людям ця тема цікава і так вийшло, що я став заручником цих же пам’ятників”, — розповів Андрій Болехівка.

Знімає, монтує та публікує Андрій сам. Прямі трансляції приходить на кладовищі робити ввечері.

“Є люди, в яких тут поховані родичі, то бувало таке, що просили, покажи нам їхню могилу, то такі знаходив. Дехто просить знайти їхнього знайомого. Це не так в прямому ефірі, як просто звертаються, щоб знайти та зняти”.

Відео для ТікТоку блогер знімає понад рік. За цей час на своїй сторінці зібрав 75 тисяч підписників. Одне з найпопулярніших відео на його сторінці про “Польський склеп”, яке набрало понад три мільйони переглядів.

“Якраз його найбільше люди дивилися. Повідомлення, які були найбільше: “Відкрий”, “Залізь туди”, “Покажи, що всередині”, “Хочу бачити, що всередині”.

За словами Андрія, підписники запрошують знімати кладовища і в інших містах України.

“Я б хотів об’їздити спочатку нашу Тернопільську область. У нас теж є дуже багато цікавих кладовищ, є закинуті кладовища. Я бував на тих, які в лісі, там деякі пам’ятники повростали в дерева”.

“ТікТок — це простота та відкритість. Ти одразу відзняв та закинув. Цим воно бере. Вів фейсбук, були в мене там і підписники, була певна активність, потім в один момент я його видалив і все. Після того зареєстрував ТікТок і там тримаюся більше року”.

Подружжя з Тернопільщини вирощує понад 200 сортів винограду

Шахрай в соцмережі видавався військовим із Сирії і виманив у жительки Чортківщини56 тис. гривень