Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Трьом воїнам з Тернопільщини присвоять звання «Почесний громадянин Тернопільської області» посмертно

У середу, 22 листопада, відбулось засідання президії Тернопільської обласної ради, під час якого було розглянуто питання щодо кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Тернопільської області» посмертно трьом Героям з Тернопільщини, які загинули у боях за Україну: Сергію Королю, Віталію Дереху та Михайлу Цимбалістому. Про це повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук.

«Члени президії шляхом таємного голосування одноголосно підтримали кандидатури на присвоєння звання «Почесний громадянин Тернопільської області» посмертно і рекомендували винести це питання на розгляд сесії обласної ради для прийняття остаточного рішення»,- зазначив Володимир Болєщук.

Сергій Король – 1 жовтня 1970 року народження, тернополянин, загинув 24 лютого 2023 року в районі населеного пункту Масютівка, Харківської області, під час бойового завдання зі стримування та відсічі збройної агресії ворога.

Віталій Дерех – 3 вересня 1987 року народження, тернополянин. Загинув 28 травня 2022 року в районі міста Попасна на Луганщині, виконуючи військовий обов‘язок із захисту суверенітету та територіальної цілісності України.

Михайло Цимбалістий – 29 липня 1985 року народження, уродженця міста Хоросткова (с.Увисла) Тернопільської області. Загинув 14 вересня 2019 року від кульового поранення в районі населеного пункту Павлопіль Донецької області, виконуючи військовий обов‘язок із захисту суверенітету та територіальної цілісності України.

 

 

“Обійняли і подарували Ангелів”. Зворушлива зустріч дошкільнят із воїном у Козовій

Нове життя з новим серцем: у Тернополі медики пересадили чоловікові серце (ФОТО)