Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Банкір із Кременця “хімічив” через систему “Шлях”: 83 ухилянтів виїхали з України

На Тернопільщині судитимуть банкіра, який посприяв 83 ухилянтам перетнути держкордон України. Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо мешканця Кременця, обвинуваченого у сприянні в незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчиненому повторно, з корисливих мотивів, та у несанкціонованому втручанні в роботу інформаційних систем, що призвело до підробки інформації, під час дії воєнного стану.

За даними слідства, працівник одного з банків, маючи доступ до електронних цифрових підписів фізичних осіб-підприємців, які здійснювали міжнародні перевезення, без їх відома вносив дані військовозобов’язаних до інформаційної системи «Шлях» як водіїв транспортних засобів. 3 водії автобусів та вантажівок, які їздили в країни Євросоюзу та повертались в Україну, платили обвинуваченому по 2 тис. грн за кожну поїздку, – повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Використовуючи вищевказану схему з втручанням у систему «Шлях», банкір сприяв у перетині держкордону ухилянтам, які виїжджали з України водіями транспортних засобів, але не повертались назад. Своїх клієнтів він знаходив, даючи оголошення в Інтернеті про можливість влаштувати легальний виїзд за кордон.

«Послугами» чоловіка скористались 83 військовозобов’язаних, які не повернулись в Україну.
Досудове розслідування здійснювалося за оперативного супроводу працівників відділу міграційної поліції слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в Тернопільській області.

У Великоберезовицькій громаді попрощалися із молодим Героєм (ФОТО)

У Кременці відкрили станцію швидкої медичної допомоги