Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Загинули у запеклих боях: Кременеччина прощається із п’ятьма Героями (ФОТО)

На будівлях і спорудах підприємств, установ і організацій усіх форм власності Кременця приспущений Державний Прапор України.

В останню путь проводжають українських Героїв, які віддали життя під час запеклих боїв на Запорізькому напрямку.

Про це повідомили на сторінці 105 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ.

Серед загиблих:

  • Полковник Сергій Лі;
  • капітан Олександр Рац;
  • солдат Сергій Поляк;
  • солдат Василь Рафальський;
  • солдат Роман Тарасюк.

Героїв з почестями, на колінах зустріли при в’їзді у рідний Кременець. У Преображенському соборі священнослужителі провели поминальний молебень.

На центральному майдані сотні мешканців району, військовослужбовці, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування віддали останню шану захисникам України.

Щодня ми втрачаємо кращих з-поміж кращих – наш цвіт нашої нації. Загинули справжні патріоти, сини України. Серед побратимів з якими прощаємося неповторний воїн, полковник для багатьох він був батьком і вірним другом! Маючи неоціненний досвід, свого часу очолюючи артилерійську бригаду, навчав кожного бійця, необхідними знаннями. Завжди першим був в бою і повертався останнім. Отримавши осколкове поранення, відмовився від госпіталізації і через п’ять днів вже вирушив до своїх побратимів на нульові позиції. Йому всі довіряли, бо знали, що з полковником Лі на псевдо «Брюс» все буде злагоджено та надійно, – зазначив військовий священний капелан бригади Євген Флиста.

Катування у ТЦК: суд обрав запобіжні заходи двом працівникам тернопільського військкомату

КАСКО без переплат: як зекономити при страхуванні авто і вибрати найкращий поліс