Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Віталій Скакун – єдиний Герой України, у кого в Указі зазначено «за визначну особисту мужність і героїзм»

25-річний морпіх Віталій Скакун став перший і єдиним Героєм України, у кого в Указі зазначено формулювання не просто «за особисту мужність і героїзм», а «за визначну особисту мужність і героїзм».

Про це розповів у ФБ Богдан Бутковський,  пише “Реально”.

Подвиг хлопчини, який свідомо пішов на смерть задля зупинки ординської навали, став вершиною українського духу.

Цей веселий і добрий парубок з Тернопільщини насправді мав сталевий характер. Повернуся із “закордонних заробітків.” Хотів жити й працювати на рідній землі, але став до служби в 35-ій окремій бригаді морської піхоти, наполегливо вивчав і саперну справу.

24 лютого 2022 року о четвертій годині ранку разом із побратимом виїхав на завдання по мінуванню Генічеського мосту. З першого разу міст підірвати не вдалося. Командир наказав відходити. Віталій крикнув товаришеві: «Саня, відходь, я все зроблю! Відходь, я підірву його разом із собою!..»… Секунд за п’ять пролунав вибух… Колону окупантів зупинено…

Закарбуємо 25-річного ЗВИТЯЖЦЯ,

котрий своїм Подвигом освятив наші життя!

Пам’ятаємо не тільки в Особливі Дні!

У Празі з’явився міст імені Віталія Скакуна. В Києві та Мукачеві на його честь уже перейменовано вулиці. Рідні Бережани та польський Лешно визнали лицаря духу почесним громадянином.

Герою – ВІЧНАЯ Слава

Можливо й Україна відбудеться як могутня Держава, а українці як монолітна Нація, – коли День Захисників Вітчизни стане Головним святом країни…

49 загиблих, із них дитина, після ракетного удару по крамниці під Куп’янськом (ФОТО)

Вимагав 20 тисяч гривень хабаря за сплави Дністром. На Тернопільщині затримали посадовця