Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Вдова Героя з Тернопільщини пожертвувала кошти на дитячий майданчик

У пам’ять про загиблого на російсько-українській війні Героя В’ячеслава Власенка його дружина Анна встановила дитячий майданчик у селі Чумалі Збаразької громади. Для закупівлі сучасних гойдалок і каруселів жінка витратила допомогу від держави, отриману після загибелі чоловіка.

Облаштували відпочинкову локацію в центрі села неподалік церкви. Поруч встановили меморіальну дошку, висадили туї. 21 жовтня, у день відкриття майданчика, відбулося також освячення пам’ятника захиснику в Чумалях, – повідомляє Меморіал Героїв.

«В’ячеслав робив добро, хочу продовжити його справу», — сказала Анна.

В’ячеслав і Анна — подружжя військових. Служили в одному батальйоні 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади. Чоловік був сапером. Загинув 1 червня 2022-го року біля села Покровське на Донеччині під час розмінування маршруту, яким мали просуватися українські військові. Герою назавжди 32.

Народився В’ячеслав у селі Плавинище Сумської області. Після закінчення Герасимівської школи змушений був піти працювати, щоб підтримати матір, оскільки рано помер батько. У вільний час захоплювався риболовлею, археологією та середньовічною історією. Згодом пішов на військову службу за контрактом до ЗСУ. Брав участь в АТО/ООС на Донбасі. Під час служби познайомився з майбутньою дружиною Анною. Впродовж останніх років проживав із коханою на Тернопільщині. Спершу чоловік служив у 44-ій окремій артилерійській бригаді. У 2021-ому році подружжя підписало контракт із 10-ю окремою гірсько-штурмовою бригадою. З початком повномасштабної війни В’ячеслава скерували в 109-тий окремий гірсько-штурмовий батальйон. Ніс службу в гарячих точках на Донбасі. Обіймав посаду головного сержанта-командира інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу. Посмертно В’ячеслав нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. У Героя залишилися матір і дружина.

«Такий благородний вчинок Анни Власенко не дасть забути подвиг Героя, а дітям принесе радість і розвагу. Світлий спомин про мужнього Героя-земляка В’ячеслава, який загинув у бою за незалежність України з російським окупантом, залишиться в наших серцях назавжди. У скорботі та молитві низько схиляємо голови, вшановуючи пам’ять вірного сина України», — зазначили у Збаразькій міській раді.

Помер знаний у Тернополі науковець 50-річний Юрій Пиндус (ФОТО)

Як житель Тернопільщини втратив 100000 гривень у інвестиційній схемі