Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Уповноважений з прав людини починає перевірку через побиття мобілізованих у Тернополі

Дмитро Лубінець починає перевірку через відео з побиттям мобілізованих у Тернополі.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив про перевірку після того, як він побачив у Мережі кадри із побиттям у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки Тернополя.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

За цим фактом розпочинаємо перевірку для того, щоб встановити обставини порушення прав людини, – йдеться у повідомленні.

Омбудсмен також закликав повідомляти про факти порушення прав військовослужбовців, резервістів та мобілізованих.

Нагадаємо, у соцмережах наразі поширюється відео, на якому зафіксовано побиття чоловіків в стінах тернопільського військкомату. За даним фактом порушено кримінальне провадження.

Також за фактом побиття двох військовозобов’язаних у військкоматі в Тернополі розпочате кримінальне провадження, повідомив 8 жовтня Офіс генерального прокурора.

«На відео, опублікованому у соцмережах, зафіксовано як працівники територіального центру комплектування і соціальної підтримки застосовують фізичну силу до двох лежачих громадян. Наразі встановлюються усі обставини та причетні до протиправних дій, – повідомили в ОГП, додавши, що досудове розслідування здійснюватимуть слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у Львові.

Попередня правова кваліфікація – перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинене в умовах воєнного стану.

В Ізраїлі кількість загиблих від нападу зросла до 600 осіб

Просять присвоїти посмертно звання Героя України Сергію Жолондеку з Тернопільщини