Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі лікарі вперше в Україні вилучили тромби з артерій (ВІДЕО)

Команда лікарів Тернопільської обласної клінічної лікарні вперше в Україні виконали вилучення тромбів з артерій нижньої кінцівки за допомогою тромбоаспіраційного пристрою AngioJet.

Це революційний метод, який підвищує якість медичної допомоги і рятує кінцівки від ампутації при гострих тромбозах та емболіях.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив завідувач відділення інтервенційної радіології, кардіології та реперфузійної терапії Богдан Маслій.

Пацієнт – військовослужбовець, який переніс надзвичайно важке поранення ноги та велику кількість операцій. Виник гострий тромбоз автовенозного шунта в зоні травми.

Наше завдання – врятувати нижню кінцівку нашому захиснику. В результаті відновлено кровоплин по артеріях стегна, гомілки та стопи, – йдеться у повідомленні на сторінці лікувального закладу.

Головна перевага – малоінвазивність. Виконується через двоміліметровий прокол в судині. Пацієнти не потребують наркозу, а сама процедура допомагає відновити нормальний кровообіг швидше, ніж іншими методами.

Наша команда лікарів завжди на варті вашого здоров’я. Звертайтесь до нас, і ми допоможемо зберегти ваші кінцівки та покращити якість життя, – наголошує Богдан Маслій.

Син залишився без тата: на війні обірвалося життя 29-річного захисника з Тернопільщини (ФОТО)

Три роки тюрми: на Тернопільщині засудили ухилянта