Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Сумують дві громади: війна забрала життя Юрія Кобзара з Тернопільщини

Юрій Кобзар родом із села Колодно Збаразької громади. Проживав із дружиною Олею у селі Городище на Козівщині. Тож за мужнім воїном сумують у двох громадах.

Юрій воював на передовій. 9 жовтня у жорстоких боях з російськими окупантами поблизу населеного пункту Синьківка Куп’янського району Харківської області, Юрій отримав важке поранення. Медики до останньої хвилини боролися за життя захисника, а рідні вірили у диво. На жаль, 22 жовтня Юрія не стало. Йому було лише 47 років, пише “Наш День”.

«Юрій вартує доброго слова і нашої вічної молитовної пам’яті. 17 років він був жителем і добрим парафіянином с. Городище. Плоди його жертовності і служіння ближньому будуть і надалі свідченням, що він серед нас і разом з нами, але вже з небесних просторів наближає нашу ПЕРЕМОГУ над ворогом за яку віддав своє життя…» – так тепло і щиро про Юрія каже парох села Городище Козівської громади отець Богдан Зінченко.

«Війна обірвала ще одне життя: у Київському госпіталі зупинилося серце військового. 9 жовтня, виконуючи бойове завдання поблизу н.п. Синьківка Харківської області отримав важке поранення захисник України, мешканець с. Городище, уродженець Збаразької громади Юрій Кобзар. Медики лікарні боролися за життя воїна, однак 22 жовтня військовий помер у лікувальному закладі. Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким та розділяємо з Вами біль непоправної втрати», – оприлюднили у Козівській селищній раді.   «Сумуємо з приводу чергової непоправної втрати – смерті воїна, який безстрашно боровся із російськими окупантами…

Уродженець села Колодно Юрій Кобзар 9 жовтня, виконуючи бойове завдання поблизу населеного пункту Синьківка Куп’янського району Харківської області, отримав важке поранення. Медики київської лікарні не змогли врятувати 47-річного солдата. Щиро розділяємо біль невимовної втрати рідних та близьких Юрія. Вічна пам’ять і слава Герою!» – співчуття рідним і близьким Юрія висловили і в Збаразькій громаді. 28 жовтня, в суботу, рідні, земляки, побратими провели мужнього воїна останньою земною дорогою до місця вічного спочинку – у рідному селі на малій батьківщині. Чин похорону відбувся у Свято-Михайлівському  храмі с. Колодно.

Вічна пам’ять Герою!

Юний важкоатлет з Тернопільщини став призером чемпіонату України (ФОТО)

Смертельна аварія у Чорткові на мості (ФОТО)