Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Ароматний бахур для оселі

За допомогою бахуру аромат надають не людині, а оселі. В приміщенні, де тліє агарове дерево, а саме з нього й роблять ці ароматичні палички чи порошок, створюється неймовірна атмосфера. Більшість жінок, які розуміють, що від цього залежить настрій в сім’ї, з задоволенням купують цей засіб та постійно окурюють свій дім.

Особливості засобу

Раніше бахуру приділяли особливе релігійне значення. А сьогодні це в основному ароматичний засіб, який використовує більшість людей. Робиться від з агарового дерева, яке вважається довгожителем. Сировина, ще він називається Удом, становить собою матеріал бурого кольору, який пройшов обробку. Насправді колір може бути не лише коричневим, але й чорним. Деревина містить ефірні олії, що починають активно виділятися після того, як сировина почала боротьбу з грибками (пеніцили, фузаріоз та інші). При цьому грибок може поширюватися наступним чином: в стовбурі з’явилися природні чи механічні отвори, наприклад, прогризли комахи чи людина спеціально зробила їх підхожим інструментом. Потім в цих тунелях починає розростатися грибок, який активно заходить на не вражені ділянки сировини, на що починає активно виділятися ефірні олії. Чим більше бахур просякнутий такими речовинами, тим якіснішим та дорогим він вважається. Потім цю деревину або розщіплюють на дрібні шматки чи палички, чи зовсім перетворюють у порошок, який в майбутньому можна буде підпалити, щоб він поступово тлів та виділяв неймовірні аромати. Надалі сировину сортують відповідно від кольору, вагою та насиченим ароматом.

Традиційно бахур поділяють на наступні види:

  • Double Super. Доволі важкі фрагменти насиченого чорного кольору. Такий бахур не тоне у воді та вважається найдорожчим й найякіснішим;
  • Super. Не такий чорний та трохи поступається за якістю першому варіанту;
  • стандарт має темно-коричневі фрагменти;
  • повсякденний має жовті елементи й вважається дешевим видом бахуру;
  • дугга. Це вже подрубнені шматочки агарного дерева та можуть містити, як дорогу, так й дешеву сировину. Від цього також залежить і ціна.

Корисні властивості

Спеціалісти вважають, що бахур має наступні переваги:

  • завдяки своїм медичним властивостям активно використовується у в народній медицині. Так, наприклад уд підвищує потенцію, лікує дизентерію, подагру, ревматизм;
  • використовується в якості знеболювального;
  • допомагає у виведенні комах, вошей, бліх;
  • використовується у виготовлені ароматних парфумів та масажних олій;
  • заспокійливо впливає на нервову систему;
  • знімає напругу та сприяє якісному сну;
  • активізує роботу мозку;
  • дозволяє розслабитися та сприяє гарній медитації;
  • надає організму сил та енергії;
  • покращую травлення.

Саме тому й аромати бахуру вважаються дуже корисними. Вони позитивно впливають на людину, сприяючи гарному настрою та зміцненню нервової системи.

Особливості використання

Користуватися бахуром зовсім не складно. Для розпалу та підтримки процесу тління достатньо використати небагато вугілля, яке розпалюють у спеціальній ємкісті (бахурниці). Потім на них потрібно покласти кілька шматочків бахуру, які й почнуть потрохи тліти та створювати неймовірний аромат, що буде розходитися по всьому дому. Якщо ви вже відчули, що аромату достатньо, тоді можна потушити деревину, залишивши їх на наступний раз. Також в продажі є спеціальний порошковидний бахур, який можна підсипати на розпалене вугілля в невеликій кількості. Він також допоможе створити неймовірний аромат в оселі.

Купувати бахур краще за все у перевіреного виробника, який може гарантувати натуральність та якість продукту. Річу тому, що іноді в сировину додають синтетичні ароматизатори, що не дуже позитивно впливають на здоров’я та емоційний стан людини. Краще використовувати натуральні компоненти, щоб не наражати себе та близьких на небезпеку.

На Тернопільщині зіткнулися дві автівки: одна перекинулась, водій у реанімації (ФОТО)

Відомий бразилець розшукав своїх родичів на Тернопільщині