Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

200 євро та 200 доларів: на Тернопільщині п’яні водії пропонували патрульним хабарі

Поліцейські краю зафіксували два факти надання неправомірної вигоди патрульним.

Під час несення служби працівники сектору реагування патрульної поліції відділення поліції №3 (Теребовля) зупинили автомобіль, яким керував місцевий мешканець. В ході перевірки правоохоронці встановили, що водій перебуває у стані алкогольного сп’яніння та приступили до складання відповідних адміністративних матеріалів.

Водій, бажаючи уникнути відповідальності, став пропонувати неправомірну вигоду. Незважаючи на відмову та неодноразове попередження про кримінальну відповідальність за пропозицію надання неправомірної вигоди службовій особі, чоловік наполягав на хабарі у 200 американських доларів. Патрульні викликали на місце події слідчо-оперативну групу для документування правопорушення.

Ще один нетверезий кермувальник пропонував поліцейським гроші на Кременеччині. Транспортний засіб зупинили працівники поліції за порушення правил дорожнього руху.

Під час спілкування з водієм правоохоронці помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Відповідальність за свої незаконні дії порушник нести не хотів і запропонував хабаря. Поліцейські попередили водія, що за надання службовій особі неправомірної вигоди передбачена кримінальна відповідальність. Та попри це він спробував залишити у службовому авто 200 євро.

За кожним з даних фактів слідчі відкрили кримінальні провадження за ознаками ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Наразі досудове слідство триває.

Уже є новий графік відключення світла на Тернопільщині

Ухилянт із Тернопільщини сяде за ґрати на три роки