Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

В грудні можуть розпочатися переговори про вступ України до ЄС

Європейська Унія готується розпочати переговори про вступ України до грудня, і “політичний поштовх” буде занадто сильним, щоб окремі держави-члени могли цьому завадити.
Про це повідомляє  Politico.
Видання наводить слова неназваного дипломата, який повідомив, що Єврокомісія після оцінки прогресу України зробить заяву, “після якої державам-членам ЄС буде дуже важко відмовити у початку переговорів щодо членства”.
“Політичний поштовх буде надто великим, щоб окремі країни-члени могли встояти. Робоче припущення полягає в тому, що до грудня Європейська рада ухвалить рішення про відкриття переговорів”, – додав дипломат.
Інше джерело видання розповіло, що зараз мета полягає в тому, щоб у грудні погодити початок переговорів на політичному рівні, додавши, що фактично переговори можуть розпочатися до початку 2024 року.
Третій дипломат заявив журналістам, що у грудні лідери “направлять позитивний сигнал” про майбутнє членство України. Він також уточнив, що прогрес в реформах обнадіює, і проблематичним у короткостроковій перспективі може бути лише питання нацменшин.

У Тернополі молода жінка викрала одяг з магазину: розшук (ВІДЕО)

Важке поранення: зупинилося серце 22-річного захисника з Чортківщини (ФОТО)