Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі відзначають свято Першого дзвоника (РЕПОРТАЖ)

Цьогорічний першовересень у Тернополі відбувається без особливих масових урочистостей. Святкових лінійок, де вишикуються всі учні, майже немає

Зазвичай обмежуються святковими заходами для першачків та випускників. А решту класів запрошують на святковий перший урок із класним керівником, пише “20 хвилин”

Як проводити свято, вирішували в кожній школі окремо. Але незмінним залишаються Гімн України, хвилина мовчання за загиблими Героями і синьо-жовті символи та вишиванки.

Журналісти «20 хвилин» завітали на свято до різних шкіл міста. Шукайте свою дитину на фото.

Школа №6

Святкову лінійку у школі №6 провели для першого та випускних класів. Батьки, які ведуть першокласників до школи, кажуть, що сподіваються на плідне навчання офлайн та вірять у якнайшвидшу перемогу України, щоб діти могли спокійно ходити до школи та отримувати знання.

Початкова школа №1

Першачків тут урочисто зустрічали 31 липня. А от 1 вересня на уроки прийшли всі решта класів. О 8.15 директорка закладу Катерина Поліщук привітала всіх із початком нового навчального року та побажала перемоги та миру в нашій країні.

Діти разом із батьками та вчителями разом заспівали Гімн України. Після того розійшлися по класах. Сьогодні у них буде багато цікавинок, розказують педагоги.

Адже підготували для учнів особливу святквоу програму із конкурсами, вікторинами та подарунками. Щоб перший день у школі був уквітчаний позитивними емоціями.

Школа №9

В загальноосвітній школі №9 імені Іванни Блажкевич святкову лінійку провели о 9 годині. За словами вчителя інформатики Руслана Новосада, її організували для першокласників, а також учнів 9 та 11 класів, адже це для них “останній перший дзвінок”. Одинадцятикласники пов’язали на шию зелені стрічки і на завершення виконали запальний танець.

Українська гімназія

У Тернопільському академічному ліцеї “Українська гімназія” імені Івана Франка святкову лінійку провели для учнів 5, 8 та 11 класів.

Учні подякували захисникам за мирне небо та можливість повернутися до школи.

Школа №11

Від гучних і тривалих урочистостей в 11 школі цьогоріч на свято відмовились з питань безпеки. На святкову лінійку запросили лише учнів перших та двох одинадцятих класів та їхніх батьків. На нетривалій по часу лінійці директор побажав учням вдалого навчального року і настановив в добрий путь, а священник благословив на успішне навчання.

Цьогорічні випускники: 11-А клас

Після нетривалої лінійки відбувся урочистий перший урок в актовій залі, а після цього на 12 год 11-А піде на молебень до церкви Святого духа.

Школа №24

У Тернопільській загальноосвітній школі №24 святкова лінійка стартувала о 10:00. На захід прийшли десятки тернополян. Лінійку влаштували для учнів 1-х, 9-х та 11-х класів. Свято тематичне і присвячене книгам, які дають дітям знання. Учнів 10-В класів привітали присутніх зі святом ретро-танцем, який спільно виконали хлопці та дівчата. А для першокласників влаштували конкурс — як добре вони знають українські літери.

Підступна хвороба забрала Героя: пішов на небеса військовий з Теребовлі Володимир Гуцалюк

У Тернополі з 7-го поверху випав 20-річний хлопець