Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У селі на Тернопільщині відкрили новий дитсадок

Сьогодні, 14 вересня, у селі Сидорів Гусятинської громади відкрили дитячий садок у приміщенні місцевої школи.

На початку заходу присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять військовослужбовців, бійців Національної гвардії, прикордонників та добровольців, які загинули за Україну, та мирних жителів, що стали жертвами терористів. Участь у святі взяли Гусятинський селищний голова Степан Карпо, його заступниця – Наталія Мацко, Настоятель Церкви Різдва Пресвятої Богородиці села Сидорів – отець Євген, начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Гусятинської селищної ради Ольга Туткалюк, староста села Микола Москалюк, директор ТОВ «Бровар» Михайло Троян, директори садочків громади, працівники та учні Сидорівської гімназії, місцеві жителі, – повідомили в Гусятинській селищній раді.

«Відкриття закладу дошкільної освіти – це спільна заслуга усієї громади. Дякую Богу та нашим військовим за можливість проведення робіт з оновлення приміщення для малечі. Кожен з нас мріє про достойне майбутнє своїх дітей та онуків, і від підготовки, яку дошкільнята отримають зараз, у значній мірі залежатиме їх майбутнє навчання у школі. Щиро бажаю маленьким вихованцям щасливого дитинства у цьому садочку, а працівникам закладу – міцного здоров’я, сил і натхнення, мудрості та терпіння у вихованні підростаючого покоління. Миру та Перемоги нам усім!» – зазначив селищний голова.

Право перерізати символічну стрічку перед входом у приміщення нового садочку надали старості села Москалюку Миколі та директорці садочку Бесяді Оксані. Отець Євген поблагословив діток, які будуть відвідувати дитячий садок, та освятив приміщення закладу.

У Чорткові невідомі відстрілюють собак (ФОТО)

У Тернопільській обласній дитячій лікарні запрацював кол-центр