Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Піца на «нулі». Піцайоло із Тернопільщини частуватиме українських воїнів

Відомий піцайоло Віталій Колошиць із Чорткова, який нині мешкає у Києві, планує пекти піцу для українських воїнів на передовій. Для цього спеціально замовив у майстрів піч на колесах. «Military Chef» — так назвав свій проєкт. У кулінарії Віталій вже 22 роки.

Почав свій кар’єрний шлях у 2011-ому році в Італії помічником кухаря. Атмосфера Італії так зачарувала, що вирішив стати піцайоло. З того часу постійно вдосконалює свої знання і навики. Віталій увійшов у сотню кращих піцайоло світу, посівши 59-те місце, має багато відзнак за майстерність, зокрема, здобув друге місце на чемпіонаті України з приготування піци, був учасником чемпіонату світу «Pizza World Champion’2019» в Італії. 15 червня 2019-го просто неба у центрі Чорткова на площі Героїв Євромайдану під час фестивалю «Pizza Fest Chortkiv» спік рекордну піцу діаметром вісім метрів, увійшовши в «Книгу рекордів України».

«Настав час анонсувати проєкт, який готую вже більш як пів року! — поділився задумом Віталій Колошиць. — Ідея проєкту «Military Chef» виникла на початку 2023-го року. Я довго думав, чим можу допомогти ЗСУ та своїй країні, чим можу допомагати військовим, які щодня ризикують своїм життям заради того, аби всі українці могли жити і працювати, як можу застосувати те, що вмію якнайкраще. Спершу звернувся в компанію «Грилі та печі Open Fire» з цікавою пропозицією — виготовити піч на колесах, за допомогою якої я зможу готувати піцу та страви з вогню. «Вау, звичайно зробимо!» — охоче відгукнулись. Постало питання вибору автомобіля. Далі звернувся в компанію «METRO», розказав про проєкт і мені одразу погодили надання певної кількості продукції. Компанія «Новий Проєкт» подбала про обладнання, а «Molino Dallagiovanna» — про борошно для піци. Так я опинився на фінішній прямій до втілення ідеї. Надіюся, що скоро буду пригощати наших захисників неймовірною піцою і різноманітними смаколиками з печі. Залишилось небагато: закупити інвентар і назбирати кошти на пальне».

На Тернопільщині буде ще один реабілітаційний центр (ФОТО)

Тернополянин думав, що купує дешеві біткоїни і втратив майже 60000 грн