Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині буде ще один реабілітаційний центр (ФОТО)

У Теребовлянській міській лікарні скоро з’явиться центр реабілітації. Міністерство охорони здоров‘я визнало медзаклад кластерним. В такій лікарні пацієнт може отримати медичні послуги при найбільш поширених хворобах, тут проводять унікальні операції, гемодіаліз, є сучасне медичне обладнання, створені комфортні умови як для пацієнтів, так і для працівників медзакладу.

Однак, єдиної послуги, якої поки що немає в Теребовлянській лікарні – послуги реабілітації. Але це питання часу.

На минулій сесії обласної ради депутати підтримали рішення про передачу приміщення колишнього центру переливання крові у власність Теребовлянської громади. Про це повідомив Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської облради. Вчора, 12 вересня, Володимир Болєщук спільно з депутатами облради у ході робочого візиту у Теребовлянську громаду, ознайомились із широким спектром послуг, які надає Теребовлянська міська лікарня.

«Тепер перед керівництвом медзакладу та громади стоїть завдання – облаштувати та обладнати приміщення, як передали на сесії облради, відповідно до вимог НСЗУ та створити реабілітаційний центр, де зможуть відновити своє здоров‘я як Захисники і Захисниці, так і люди, які були на довготривалому лікуванні. Таким чином заклад повністю відповідатиме вимогам кластерної лікарні. Це дасть змогу медзакладу розвиватись та ще більше розширити спектр надання медичних послуг»,- наголосив Володимир Болєщук.

Головний лікар Теребовлянської міської лікарні Михайло Никеруй сказав, що саме це приміщення найкраще підходить для облаштування центру реабілітації.

«Це приміщення найкраще підходить під центр реабілітації, тобто в майбутньому це буде повноцінний центр з ліжками від 30 до 60 – це є вимогою для кластерної лікарні. Його буде оснащено відповідним обладнанням та тут працюватимуть найкращі спеціалісти»,- сказав Михайло Никеруй.

На Тернопільщині одружився військовий ЗСУ (ФОТО)

Піца на «нулі». Піцайоло із Тернопільщини частуватиме українських воїнів