Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Масштабна пожежа: Тернополянам радять не перебувати на свіжому повітрі і щільно закрити вікна

Перевищення гранично допустимих норм небезпечних речових – фенолу і формальдегіду виявили у Тернополі 10 вересня після масштабної пожежі.

Про це повідомили у пресслужбі Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Нагадаємо, 10 вересня виникла пожежа на підприємстві «Еліт Пласт» на вул. Микулинецькій у Тернополі, яку довелося гасити 50-м рятувальникам з допомогою 15-ти пожежних автомобілів. Займання ліквідували цього дня аж о 14:56.

Як повідомляють у Тернопільському обласному центрі контролю та профілактики хвороб, термінове повідомлення про пожежу поступило до них 10 вересні о 08:30.

Оперативний центр реагування на надзвичайні ситуації у галузі громадського здоров’я провів засідання та відправив дві групи оперативного реагування хімічного спостереження і контролю до місця події для визначення та проведення відбору проб атмосферного повітря на вміст азоту діоксиду, оксиду вуглецю, формальдегіду, фенолу відповідно до напрямку вітру та його швидкості руху, а саме: на межі забруднення, межі житлової забудови в центральній частині міста та масиві «Дружба», – йдеться у повідомленні.

Здійснено відбір проб атмосферного повітря у визначених точках.

В досліджуваних пробах атмосферного повітря (вул. Чернівецька, вул. Торговиця, вул. Гетьмана Мазепи, вул. Карпенка) вміст фенолу – становив від 0,03-0,33 мг/м3 при нормі 0,01 мг/м3, вміст формальдегіду – становив від 0,60 – 0,69 мг/м3 при нормі 0,035 мг/м3.

У досліджуваних пробах атмосферного повітря (вул. Шпитальна, вул. Грушевського, вул. Над Ставом, вул. Волинська) вміст фенолу – становив від 0,018-0,25 мг/м3 при нормі 0,01 мг/м3, вміст формальдегіду – становив від 0,035 – 0,56 мг/м3 при нормі 0,035 мг/м3.

Вміст азоту діоксиду та оксиду вуглецю не перевищує гранично домустиму концентрацію згідно вимог наказу МОЗ № 52 від 14.01.2020 року «Про затвердження гігієнічних регламентів допустимого вмісту хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць».

Рекомендації для населення: жителям центральної частини міста та масиву «Дружба» обмежити перебування на свіжому повітрі, щільно закрити вікна та кватирки. Очікувати додаткової інформації про зняття обмежень.

 

Атакували невідомі: молода дружина Павліка розповіла, чому до чоловіка несподівано приїхала поліція

Тернопіль знову в чорному диму: подробиці (ВІДЕО)