Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Збаразькому замку курсанти склали урочисту клятву

Напередодні Дня захисників і захисниць України, 140 молодих хлопців та дівчат склали клятву на вірність українській державі. Вони – курсанти Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою. Урочисте дійство відбулось на території Збаразького замку.

Представники влади привітали курсантів із важливою подією та побажали їм сумлінно виконувати свій обов’язок.

«Вітаю всіх курсантів-першокурсників з урочистим складанням Присяги! Це особлива подія у Вашому житті, тому що присягати на вірність служіння Українському народові – це велика честь. Впевнений, що Ви будете сумлінно виконувати свої службові обов’язки, охороняти права та свободи людини в ім’я збереження миру та спокою в Україні», — сказав Володимир Труш, начальник Тернопільської ОВА.

«Ви зробили важливий та серйозний вибір у своєму житті. Бажаю, щоб ви з гідністю пройшли обраний вами шлях! Бажаю вам наснаги та сумлінності у навчанні. Нехай вам все вдається з Божою допомогою! Дякую викладачам Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою за виховання справжніх патріотів, захисників нашої держави. Адже багато випускників закладу сьогодні є оборонцями країни і відстоюють нашу незалежність! Слава Україні! Героям Слава!», – сказав Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської облради.

“Я для себе обрав цей шлях, щоб стати більш мужнім, відповідальним, сильнішим”,- поділився Максим Скоцеляс, першокурсник.

Нагадаємо, ДНЗ “Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою” у Збаражі створено згідно з наказом Міністерства освіти і науки України № 382 від 31.03.2015 року на базі Збаразького професійно-технічного училища. Заклад є насправді унікальним, адже тут можна опановувати цивільну професію та попутно готуватись до служби у Збройних силах України.

Подружжя переселенців створили у Бережанах унікальну мапу України з ляльок-мотанок

Загинув ще навесні: на Тернопільщині поховають Героя (ФОТО)