Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі до 15 років тюрми засудили терориста і оголосили у розшук (ФОТО)

Завдяки доказовій базі Служби безпеки засуджено одного із керівників терористичної групи «6-ий окремий мотострілецький козачий полк ім. Матвія Платова».

Про це повідомили у секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області.

Під його керівництвом бойовики терористичної організації «ЛНР» упродовж 2015-2021 років чинили активний збройний опір українським військовим на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

На підставі зібраних слідчими Тернопільського управління СБУ доказів суд призначив йому покарання у вигляді 15 років ув’язнення з конфіскацією майна. Оскільки злочинець переховується на тимчасово не підконтрольній українській владі території, початок терміну відбування покарання буде відраховуватися з дня його затримання.

За даними слідства, зловмисником є житель Кадіївки Чайка Олександр Вікторович, який у січні 2015 року добровільно приєднався до терористичної організації «ЛНР».

Свою злочинну «кар’єру» він розпочав як командир танка, однак вже у листопаді 2015 року його призначили заступником начальника штабу управління танкового батальйону.

На цій «посаді» бойовик організовував збройний опір «полку ім. М. Платова» українським військовим, а також проводив військові навчання учасників терористичної організації «ЛНР» на тимчасово окупованій території Луганської області.

За матеріалами СБУ Тернопільський міськрайонний суд визнав ватажка терористів винним за ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Злочинця оголошено у розшук. Також тривають комплексні заходи для його притягнення до фактичної відповідальності за злочини проти нашої держави.

Викриття та документування злочинців ватажка терористів проводили співробітники СБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Герою було лише 23 роки: Тернопільщина втратила ще одного молодого захисника (ФОТО)

Віддав найцінніше – своє життя: на війні загинув молодий Герой з Бережанщини Микола Гичко