Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Теребовлі посадовець привласнив гроші, які виділили на будівництво казарми

Правоохоронці Тернопільщини викрили посадовця, який привласнив кошти, виділені на будівництво казарми.

Службове підроблення та розтрату інкримінують слідчі посадовцю. Чоловік, зловживаючи своїм службовим становищем та керуючи квартирно-експлуатаційним управлінням, привласнював державні кошти.

Протизаконну діяльність виявили працівники управління стратегічних розслідувань спільно зі слідчими ГУНП в Тернопільській області під процесуальним керівництвом Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

У ході перевірок поліцейські встановили, що підозрюваний ще у 2018 році почав вносити неправдиві відомості в акти здавання-приймання виконаних робіт. Мова йшла про начебто виконані роботи з технічного нагляду на об’єкті “Будівництво будівлі казарми поліпшеного планування у м. Теребовля, Тернопільської області”.

Чоловік підписував акти виконаних робіт за те, чого не проводилося взагалі. Його незаконні дії підтвердили й ряд експертиз – будівельно-технічна, судово-економічна та судово-почеркознавча. Своїми діями уродженець Чернівецької області завдав збитків державі на понад 340 тисяч гривень.

Чоловікові уже оголосили підозру відповідно до двох статей кримінального кодексу України: ч. 4 ст. 191 та ч. 1 ст. 366.

За протизаконні маніпуляції йому загрожує до восьми років позбавлення волі. Триває слідство, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

У Тернополі з кафе вигнали маму з дитиною, в якої інвалідність

До 28 червня: у Україні збільшили тривалість навчального року для школярів