Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Кременці відкрили виставку мікроскульптур 11-річної тернополянки

8 серпня у музеї Юліуша Словацького в Кременці відбулося відкриття персональної виставки мікроскульптури 11-річної тернополянки Анни Крушельницької.

Анна народилася 26 серпня 2011 року в Тернополі. Навчається в Тернопільській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 26 ім. Д. Заплітного, а також у другому класі Тернопільської художньої школі ім. Михайла Бойчука. Викладач – заслужений художник України Микола Антонович Дмітрух. Спектр її мистецьких зацікавлень вражає. Аня – учасниця ансамблю гітаристів, дитячої хорової студії духовної пісні «Фантазія», планує займатись у танцювальній студії, – пише “НОВА…”.

Анні поталанило із педагогом. Микола Антонович Дмітрух, який також прибув на відкриття першої персональної виставки своєї вихованки, – першокласний художник, цікава, багатогранна особистість, крім своїх, знаних широкому загалу художніх робіт, створює дружні шаржі, а також узяв на себе місію збереження напівзниклого діалекту невеликої етнічної групи українців Холмщини. Він створив словничок цього діалекту, а також пише оповідки давньою говіркою своїх предків. Відома його збірка оповідань «Опша і опшани», видана у книжковому варіанті та у аудіозаписі автора, доступному на YouTubе.

Фермер із Тернопільщини зібрав щедрий врожай кавунів

На Тернопільщині в селі чоловік пропонував 200 доларів хабара за нетверезу їзду дружини