Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільська 105 бригада територіальної оборони ЗСУ презентувала документальний фільм

У День Незалежності України бійці 105 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ презентували документальний фільм «На день ближче до перемоги». Це 16 проникливих історій воїнів, їх родин, волонтерів.  

Також представники влади нагородили військових різними відзнаками й подяками за віддане виконання службових обов’язків.

Командир взводу механізованої роти, старший лейтенант Руслан Довгошия з початку повномасштабного вторгнення встав на захист України. Каже, не міг стояти осторонь всіх подій, які відбувались в державі, тож обрав для себе саме такий шлях.

«Вагався півдня, потім залишив роботу на хлопців  і просто поїхав з командуванням, нікому не сказавши. Батьки були здивовані, але я для себе обрав шлях і ми по ньому йдемо»,- сказав Руслан Довгошия.

Перший заступник голови Тернопільської облради Володимир Болєщук нагородив військовослужбовця почесною відзнакою.

«Рівно півтора роки тому добровольці, люди різних професій, різного віку вступили до лав 105 бригади територіальної оборони ЗСУ. Їх об‘єднала одна мотивація – звільнення України від ворога.  За цей час бійці бригади відзначились військовою звитягою та відвагою. Сотні бойових завдань, запеклих боїв, звільнення територій. Багато з воїнів після поранень повернулись до несення служби”,- зазначив Володимир Болєщук.

Володимир Болєщук подякував всім, хто долучився до створення документального фільму.

«Це сучасна історія боротьби за незалежність і наступні покоління через роки після нашої перемоги, мають знати якою великою ціною далась Україні Незалежність», – наголосив Володимир Болєщук.

Диво в храмі на Тернопільщині: зацвів сухий терновий вінок

Понад 500 шкіл Тернопільщини розпочнуть навчальний рік офлайн