Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Сесія Тернопільської обласної ради відбулась без Михайла Головка

У вівторок, 22 серпня, сесія Тернопільської обласної ради розпочалась з перипетій. Перед початком засідання голова облради Михайло Головко, який підозрюється в отриманні хабаря,  зайшов до сесійної зали та оголосив про перенесення засідання через відсутність кворуму й покинув приміщення.

Це неабияк обурило депутатів з інших фракцій, які прийшли на сесію і в цей час реєструвалися. Подальша реєстрація показала, що в залі були необхідні 35 депутатів для проведення повноцінного засідання ради.

Перший заступник голови облради Володимир Болєщук закликав депутатів не розходитись, а представників фракцій запросив для консультацій. Після короткої наради, депутати вирішили проводити депутатські збори, оскільки через дії Головка, склався правовий колапс з проведенням засідання.

Депутати обрали головою зборів Володимира Болєщука, а секретарем – Ігоря Сопеля. На зборах, у яких взяло участь 35 з 64 депутатів облради, було прийняте рішення щодо заборони руху по території Тернопільської області пішої  ходи паломників московського патріархату до Почаївської лаври, а також відправити до Михайла Головка представників фракцій з вимогою скасувати рішення про перенесення сесії  на інший день та провести її, сьогодні, 22 серпня. Пресу на цю зустріч не пустили.

Після розмови з представниками фракцій Головко пообіцяв видати розпорядження про проведення сесії о тринадцятій годині. Документ згодом з’явився, однак голова облради не наважився піти на сесію і  раптово вирушив на два дні у відрядження до Кременця. Таким чином, повноваження щодо проведення сесії перейшли до першого заступника голови Тернопільської обласної ради Володимира Болєщука. Він і провів сесійне засідання, на якому було розглянуто понад 60 питань.

 «Тернопільська обласна рада сьогодні була єдиним органом і позиція кожного депутата була врахована. Розглянули  важливі питання, що стосуються заборони пішої ходи паломникам упц мп в Почаївську лавру, підтримали проєкт змін та доповнень до регламенту обласної ради, що в свою чергу надає депутатам і постійним комісіям Тернопільської обласної ради більше повноважень. Також депутати підтримали мою ініціативу та проголосували за створення спостережних рад закладів охорони здоров’я. Спостережні ради стануть інструментом громадського впливу на якість надання медичних послуг людям. Також розглянули багато господарських питань, що стосуються ефективної роботи комунальних підприємств та життєдіяльності області. Дякую депутатам за конструктивну роботу!»,- сказав Володимир Болєщук.

Баланс зменшився на 30000 грн: на Тернопільщині жінка користувалася карткою сусіда, а той не здогадувався

Сьогодні частина Тернополя залишиться без води