Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Понад 500 шкіл Тернопільщини розпочнуть навчальний рік офлайн

Children are raised hands in classroom.

До 1 вересня ОВА, органи місцевого самоврядування та засновники закладів освіти визначають форму навчання: очна, дистанційна, змішана. Рішення для різних районів, міст і навіть шкіл області може відрізнятися.

З лютого 2022 року на Тернопільщині вдалося облаштувати 185 додаткових укриттів у закладах освіти. Про це повідомив начальник ОВА Володимир Труш.

«На сьогодні із 651 працюючих закладів освіти на території області у форматі офлайн будуть працювати 503 школи, що на 125 закладів більше, ніж минулого року. У змішаній формі 140 школи (торік було 235, тобто на 95 менше).

Вісім навчальних закладів цьогоріч працюватимуть дистанційно.З них два заклади освіти відновлять освітній процес після завершення будівництва та капітального ремонту укриттів»,- розповіли в ОВА.

У випадку необхідності, окремі школи можуть переводитися з однієї форми навчання на іншу, пропозиції напрацьовуються та формуються органами місцевого самоврядування спільно з батьками дітей та подаються до ОВА. Рішення залежить, зокрема, від безпекової ситуації в області.

«На сьогодні деякі заклади освіти повідомляють батькам, що нібито дистанційна форма навчання цього року не передбачена. Це не відповідає дійсності!

Як і минулого року, батьки можуть обрати форму навчання відмінну від очної – дистанційну, сімейну, екстернату»,- йдеться у дописі.

Тернопільська 105 бригада територіальної оборони ЗСУ презентувала документальний фільм

Affter Affiliates – все про нову партнерську програму в iGaming