Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині відтворили історичну реконструкцію

У ці дні 80 років тому на хуторі Веснівка, що на Тернопільщині, відбувся Третій Надзвичайний збір ОУН (б), який очолив Роман Шухевич. З цієї нагоди на хуторі Веснівка відбулась історична реконструкції події, а також спецпогашення марки, присвяченої річниці збору.

«Тернопільщина – край військової звитяги. Тут відбувались історичні бої та історичні події. 80 років тому на зборах, які очолив Роман Шухевич, проголосили про об‘єднання всіх націоналістичних течій, які існували в той період, в одну єдину організацію, заради майбутнього Української Держави. Заради того, щоб дати відсіч Червоній армії і фaшистам.  Це вдалий приклад об‘єднання заради майбутнього держави. Об‘єднались, щоб відстояти незалежність Української Держави. Пам‘ятаємо історію. Боротьба за Незалежну Україну триває! Дякуємо Героям, які захищають державу»,- сказав Володимир Болєщук, перший заступник голови ТОР.

Присутні вшанували пам‘ять борців за незалежність України та поклали квіти до монументів.

Довідка: На зборах було оформлено відмову від ідеології інтегрального націоналізму, були змінені програма і статут ОУН (б), проголошена боротьба як проти більшовизму, так і проти німецького нацизму за цілковите визволення українського народу та будівництво демократичної та соціально орієнтованої української держави.

Тернопільщина отримала нового єпископа

Фельдшер із Шумська рятує поранених на передовій