Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Чортківщині сказ: агресивний собака помер

Представники громадської організації запевнили, що собака проявляла агресію щодо свого виводку, також агресивно поводилась до працівників підприємства. Наступного дня собака померла.

Як повідомляють на офіційній сторінці Чортківської міської ради у Фейсбук, випадок сказу підтвердили у собаки, яка мешкала на території одного із приватних підприємств у с. Горішня Вигнанка.

— Голова громадської організації «Друг», яка опікується бездомними собаками, звернулась до Чортківської районної державної лікарні ветеринарної медицини. Вона зазначила, що тварина проявляла агресію щодо свого виводку, також агресивно поводилась до працівників підприємства. Ветлікарі провели епізоотичне обстеження: відібрали аналізи та направили на експертизу. За результатами дослідження підтвердили захворювання собаки на сказ, — повідомляють у міськраді.

Члени Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чортківській міській раді визнали загрозливою зоною щодо сказу тварин мікрорайони Калічівка та Синяково у Чорткові, а також с. Пастуше, с. Переходи, с. Горішня Вигнанка з прилеглими до них угіддями, лісовими та польовими масивами. Також рекомендували жителям, що проживають на цих територіях, зробити безплатні щеплення від сказу своїм домашнім тваринам.

районної державної лікарні ветеринарної медицини, а саме до ветеринара Романа Вербіцького за адресою: м. Чортків, вул. Кн. В.Великого, 10. Телефон для інформації – 097-605-20-84.

На Кременеччині під час будівельних робіт знайшли 48 кг артснарядів (ФОТО)

Фермер з Тернопільщини вирощує 120 сортів винограду (ФОТО)