Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Молодь зі всієї України бере участь у виховно-вишкільному таборі «Легіон-25», що проходить на Тернопільщині

Пластуни з кількох областей України беруть участь у Всеукраїнському виховно-вишкільному таборі «Легіон-25», який проходить на теренах Тернопільщини. Тут молодь освоює загальновійськові дисципліни.

Фахові інструктори – учасники бойових дій, навчають військової топографії, тактичної медицини, самооборони, стрільби зі зброї тощо. Молодь опановує навички з радіозв‘язку та керування безпілотними літальними апаратами.

З вітальним словом до пластунів звернувся перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук.

«Патріотичні вишколи формують в молоді відвагу та силу волі.  У 1991 році на Тернопільщині патріотичні вишколи започаткував світлої пам‘яті наш земляк Іван Гавдида, який трагічно зaгинув. Саме він привіз на наші терени гуртківців-пластунів і тут відбулись перші табори. Його справа живе. Щороку на Тернопілля приїжджають різноманітні патріотичні організації зі всієї країни, цілеспрямована молодь, яка прагне знати героїчну історію України та її боротьби за незалежність. Такі патріотичні вишколи спрямовані на навчання вмотивованої молоді. Адже саме учасники «Легіону», «Легенди-УПА», «Сокіл» («Джура»), «Гурби-Антонівці» сьогодні у складі різних підрозділів ЗCУ захищають державу. Тому нам важливо підтримувати молодіжні патріотичні осередки, які організовують вишколи, тому що саме тут формується майбутнє української нації»,- сказав Володимир Болєщук.

Микола Калько  вже 11 років поспіль є учасником скаутської організації Пласт. Пригадує, як пішов у похід разом зі своїм батьком і вже після першої мандрівки захотів стати пластуном. Каже, найголовніше тут комунікація, оскільки лише вона допоможе злагоджено працювати у команді.

«Найперше це виклик самому собі, вихід із зони комфорту. Це нова унікальна можливість поспілкуватись з однолітками на таких локаціях, в таких важких умовах і це дуже класний досвід»,- поділився враженнями Микола.

Табір складається з трьох основних етапів. Перший почався 11 серпня і полягав у проходженні 30-кілометрової відстані. Це був своєрідний відбір і усіх, хто зміг його пройти, допустили до навчань, які розпочалися 14 серпня. Третій краєзнавчий етап стартує 20 серпня і полягатиме у спільних заходах із пластунами з інших областей.

Нагородження переможців табору “Легіон” відбудеться на День незалежності України 24 серпня.

 

На Тернопільщині чоловік хотів отримати додатковий прибуток і втратив 76000 грн

“Застрибнули до нас в бліндаж, і була рукопашна”, — десантники ЗСУ про бій на “нулі” (ВІДЕО)