Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Уродженець Тернополя воював проти Збройних Сил України у «народній дружині «ЛНР»

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно уродженця Тернополя, бойовика так званої «Народної дружини «ЛНР», обвинуваченого у діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Розслідуванням встановлено, що тернополянин, який переїхав до Луганська, 5 листопада 2015-го року вступив до складу підрозділу силового блоку терористичної організації «ЛНР» та перебував на посаді охоронця штабу терористичної групи «Народна дружина» до жовтня 2019, – повідомила пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

Бойовик під псевдонімом «Дрозд» брав участь у веденні бойових дій проти військовослужбовців Збройних Сил України, патрулюванні тимчасово окупованої території Луганської області, чергуванні на блокпостах, охороні штабу терористичної групи «Народна дружина» терористичної організації «ЛНР» й незаконно утримував у вказаному штабі громадян України-патріотичних жителів Донбасу. Також він залякував фізичною розправою та завдавав побоїв працівникам окупованих підприємств, які брали участь у акціях громадянської непокори. На даний час обвинувачений переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території Луганської області. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління Служби безпеки України в області.

 

На Тернопільщині потяг збив на смерть жінку

18 тисяч календариків – у колекції мешканки Тернопільщини