Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі водій забув закрити автомобіль: зникло 8000 грн

Тернопільська поліція повідомляє про кримінальну подію, яка сталася 26 липня. Молодий злочинець обікрав автомобіль.

Власник транспортного засобу припаркував свою машину біля торгового центру, залишивши її незамкненою. Це послужило зручною нагодою для невідомого зловмисника, який не зволік діяти. Із салону транспортного засобу зник гаманець, у якому було майже 8 тисяч гривень.

Після отримання повідомлення про злочин, правоохоронні органи розпочали кримінальне провадження згідно статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка).

Поліція наголошує на необхідності усвідомлення ризиків та вживання заходів безпеки для запобігання таким подіям. Залишати цінні речі в салоні транспортних засобів не рекомендується, особливо якщо автомобіль не зачинений. Незачинена машина легкою здобиччю для автозлодіїв. Це особливо стосується торгових агентів, які часто перевозять великі суми готівки.

Для захисту ваших особистих речей унеможливлюйте викрадення, не залишаючи їх у салоні автомобіля. Завжди замикайте транспортний засіб, навіть якщо плануєте бути далеко не довго. Також перевіряйте, чи добре закриті вікна авто. Більшість крадіжок із салонів транспортних засобів трапляється тоді, коли власники не дотримуються основних правил безпеки.

Зловмисники, які спостерігають за салоном автомобіля та помічають цінні предмети, такі як гаманці, мобільні телефони чи сумки, навіть наведення систем захисту не зупинить. Злодії можуть використовувати розбите скло або спеціальні інструменти для швидкого викрадення цінних речей.

У разі, якщо ви стали жертвою злочину, не відкладайте дії. Негайно телефонуйте на лінію «102» та повідомляйте про подію, – повідомляє пресслужба поліції Тернопільської області.

У Тернополі на першому поверсі обікрали людей, які були вдома, але спали (ФОТО)

На Тернопільщині Volkswagen не розминувся з підводою (ФОТО)