Тернопільщину відвідали турецькі підприємці: що обговорювали

На Тернопільщині з дводенним візитом перебувала делегація представників Міжнародної бізнес-асоціації «Турксід». Основні питання, які обговорювали – залучення інвестицій та пошук додаткових ринків збуту української продукції.

Візит розпочався із робочої зустрічі у Тернопільській обласній раді. Перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук, заступник голови обласної ради Ігор Сопель та начальник відділу міжнародного співробітництва та промоції області Руслан Кулик обговорили з турецькими підприємцями можливі шляхи побудови двостороннього партнерства, реалізації спільних проєктів в галузях освіти і науки, туризму, розвитку торгівлі та інвестиційного співробітництва.

Згодом іноземні гості відвідали підприємства Тернопільщини, які працюють в агропромисловій галузі.

«У час, коли paшисти блокують шляхи вивезення зерна з українських портів, необхідно шукати додаткові напрямки експорту української продукції. Це питання обговорили під час зустрічі на підприємстві «Агропродсервіс» представники компанії разом з іноземними гостями, які сьогодні перебувають на Тернопільщині. Агропродсервіс — одне з небагатьох агропідприємств у нашій державі, яке працює не на вивезення сировини з України, а за принципом: з поля — до столу. Виробництво, переробка, готова продукція, реалізація — це приклад бізнесу, який працює на Україну. Податки, робочі місця — це важливі складові економічної безпеки, скромний внесок в українську Перемогу», — зазначив Володимир Болєщук.

Також оглянули Індустріальний парк «Західноукраїнський промисловий ХАБ», де працює понад 20 підприємств: як місцевих, так і релокованих.

«Ознайомились з роботою релокованого з Запоріжжя підприємства «DELTA FOOD». Обговорили можливість кооперації та співпраці з іноземними партнерами. Індустріальні парки — це той локомотив, який дає поштовх для логістичного розвитку громад», —  підкреслив Володимир Болєщук.

Голова Міжнародної бізнес-асоціації «TURKSID» Ертан Баштухан сказав: «Я впевнений, що Україна найближчим часом посяде почесне місце в Європі та вірю, що вона буде сильною країною, бо український народ працьовитий».

Марта Краузе

This website uses cookies.