Шахраї «зламують» сторінки тернополянок у соцмережах та просять позичити гроші

Від такої афери упродовж минулої доби потерпіли двоє мешканок Тернополя. Про шахрайства, вчинені щодо них, жінки повідомили співробітників Тернопільського райуправління поліції.

Як встановили правоохоронці, до потерпілих в «Instagram» надійшли повідомлення начебто від знайомих з проханням терміново позичити гроші. Кошти просили скинути на банківську картку. Одна заявниця перерахувала понад сім тисяч гривень, інша – чотири тисячі гривень.

Згодом потерпілі з’ясували, що сторінки їх знайомих, які нібито потребували допомоги, зламали невідомі і від їх імені розіслали повідомлення з проханням позичити гроші.

За обома фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 ККУ (шахрайство). Тривають заходи для розкриття злочину.

Аби не стати жертвою такого виду шахрайства, кіберполіцейські радять:

– при отриманні схожих повідомлень не перераховуйте гроші, не перевіривши інформацію. Зв’яжіться особисто з людиною, яка вам написала, аби з’ясувати, що з нею трапилося;

– не переходьте за підозрілими посиланнями, навіть, якщо це вам надіслали знайомі. Краще зателефонувати до них та уточнити, що за посилання вам скинули;

– створюйте складні паролі для реєстрації в соцмережах, не використовуйте один і той самий пароль всюди та час від часу змінюйте його.

Віталій Чемерис

This website uses cookies.