Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Новинка iPhone 15: технічні параметри та дата виходу

Поява минулого року 14 покоління iPhone дозволило привнести величезну кількість новинок та технологічних рішень. Але ще тоді було сказано, що компанія не зупиняється на цьому, відповідно через рік запланована презентація наступного покоління – iPhone 15. Цієї осені новинка вийде на ринок, і дивуватиме ще більшим набором функцій і можливостей.

Поки що інсайдери стверджують, що базова версія буде з класичним вирізом на екрані, тоді як покращена версія доповнюватиметься островом Dynamic Island. Ознайомитися із зовнішнім виконанням найзручніше тут https://stylus.ua/iphone-170/seriya:iphone-15/, де є потенційні фотографії пристрою та детальний опис характеристик. У міру надходження нових даних інформація своєчасно оновлюватиметься.

Технічні характеристики

Використовується відомий всім дисплей Liquid Retina XDR, який також доповнюється підсвічуванням mini-LED. Частота поновлення 120 Гц, а розмір екрану 6,1 дюймів. Застосовується покращений процесор A16 Bionic, а в парі до нього працює ОЗУ об’ємом 4 Гб. Застосовується графічна карта LPDDR5, що загалом забезпечить необхідну продуктивність пристрою.

Об’єм вбудованої пам’яті від 256 Гб до 2 Тб. Акумулятор встановлений ємністю 3200 мА*год, а цього достатньо для комфортної автономної роботи протягом 2-3 днів. У базовій версії є подвійна камера 12 та 12 Мп. За програмну продуктивність відповідає операційна система iOS 17. Вперше виробник застосовує стандарт USB-C та оновлений модуль Wi-Fi 7 покоління.

Стільниковий зв’язок та підключення

Застосовується оновлений модемний чіп, який працює на основі модуля Qualcomm X70. Завдяки його виконанню можна отримати низку переваг:

  • покращена робота штучного інтелекту;
  • висока швидкість обробки інформації;
  • розширений діапазон покриття;
  • знижена затримка;
  • підвищена енергоефективність до 60%.

Тепер заряджання виконано у вигляді роз’єму USB-C. Також є ймовірність того, що виробник відмовиться від Type-C і Lightning на користь MagSafe, але точної інформації з цього приводу немає.

Ціни на новинку

Вартість розпочнеться від 800-900 доларів. За інформацією деяких аналітиків виробник не завищуватиме вартість, особливо кажучи про базову конфігурацію. Найдорожчим форматом буде телефон з пам’яттю на 1 Тб, і його вартість буде як мінімум 1600 доларів. Імовірна дата презентації – кінець вересня 2023 року.

ДТП на Чортківщині: водій на Mitsubishi з’їхав у кювет, є травмовані (ФОТО)

Конфлікт у Тернополі: водій “Мерседеса” лаявся та погрожував патрульним (ВІДЕО)