Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Як правильно орендувати квартиру: на які фактори звернути особливу увагу

До питання оренди нерухомості необхідно ставитися не менш відповідально, ніж купівлі квартири.

Якщо ви звернетеся в агентство La Vida, то фахівці допоможуть вам дуже швидко знайти потрібний варіант. Ріелтор проконтролює, щоб угода була чесною та вигідною для обох сторін. Якщо ви вирішили діяти самостійно, без допомоги агентства, то ризикуєте опинитися в неприємній ситуації. Наприклад, отримати квартиру з боргами за комунальні послуги, із незакінченим ремонтом чи галасливими сусідами. Але найстрашніше те, що можна залишитись без грошей і без житла. Краще убезпечити себе та звернутися до агентів, які напевно знають, як правильно орендувати квартиру.

Правильне оформлення договору оренди

Користуючись послугами агентства нерухомості, орендар перекладає більшу частину роботи на рієлтора. Але це не означає, що йому самому не потрібно вникати у питання, як винаймати квартиру правильно. Незалежно від того, чи ви знімаєте житло подобово або на тривалий термін, необхідно обов’язково укласти договір. У ньому мають бути прописані такі моменти:

  • розмір орендної плати;
  • який час здається нерухомість;
  • у якому стані здається квартира;
  • які меблі та побутова техніка є в орендованому приміщенні.

Грамотно складений договір – це можливість убезпечити себе від незаконного виселення. Перед тим як підписувати папери, не соромтеся перевірити документи власника. Переконайтеся, що квартиру здає справді власник. Якщо квартира має кілька господарів, то всі вони повинні бути присутніми при укладанні угоди або дати письмовий дозвіл на здачу житлоплощі.

Що необхідно враховувати під час оформлення оренди

Тих, хто збирається орендувати житло вперше, непокоїть питання, як грамотно винайняти квартиру? Перше – ніколи не давайте передплату за оренду, якщо ви не бачили квартиру. Усі фінансові питання вирішуються лише після укладання договору.

Якщо орендодавець дуже поспішає укласти угоду, це насторожує. У такому разі слід перевірити – чи немає заборгованості за світло, воду, газ та інші послуги ЖКГ. Наявність боргів – це висока ймовірність того, що найближчим часом ви залишитеся без послуг, оскільки їх відключать через заборгованість.

Квартира повинна бути в нормальному житловому стані, в ній повинні бути всі необхідні меблі та побутова техніка. Обов’язково слід перевірити справність техніки, щоб згодом не довелося платити за прилади, які й раніше не працювали. Ще один важливий момент – справність змішувачів та каналізаційних стоків. Саме вони найчастіше виявляються зламаними.

Звертати увагу потрібно не лише на квартиру, а й на місця загального користування. Наприклад, брудний під’їзд або ліфт можуть вказувати на те, що вам доведеться жити з несумлінними сусідами. Намагайтеся познайомитися з тими, хто живе по сусідству. Люди можуть мати важливу інформацію як про саму квартиру, так і про життя в цьому будинку.

Обов’язково пройдіться околицями. Переконайтеся, що район має гарну інфраструктуру, в ньому є все потрібне для комфортного проживання.

Як краще орендувати квартиру: переваги співпраці з рієлтором

Незалежно від того, вперше ви орендуєте квартиру або у вас вже є досвід, краще довірити це завдання професіоналові. Рієлтор не тільки підбере найкращий для вас варіант, але й проконтролює кожен етап угоди, починаючи від перегляду об’єкта, закінчуючи передачею грошей та ключів. Вам не доведеться самостійно перевіряти документи власника, укладати угоду. Все це грамотно зробить фахівець.

У Тернополі головний поліцейський взявся за водіїв-дрифтерів (ВІДЕО)

У Тернополі покарали “прихильників форсажу” (ВІДЕО)