Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Французи подарували автобус. Представники громади з Тернопільщини відвідали міста-партнери

З візитом у Франції побувало керівництво Озернянської громади. Відвідали міста-партнери – Флавакур, Ла Ландель, Ла Босс, Ле Вомен. Саме мешканці цих міст нещодавно подарували Озернянській громаді автобус. Мери французьких містечок запросили українців в гості, адже 14 липня у Франції загальнонаціональне свято «День взяття Бастилії».

Відвідали французькі міста секретар Озернянської сільської ради Назар Романів, начальник Служби у справах дітей Озернянської сільської ради Сергій Святий, т. в. о. начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Озернянської сільської ради Оксана Древницька та їхній водій Степан Теленчак.

“Це зовсім не відпочинковий візит. Ми домовлялися про дружні відносини, про відпочинок дітей, про довше гостювання нових делегацій з Озернянської громади і знайомство з їхніми представниками бізнесу, – розповів секретар Озернянського сільського голови Назар Романів. – У ході зустрічі було підписано меморандум про співпрацю між нашими громадами. Також було досягнуто ряд домовленостей. Наступна зустріч у Франції запланована на 11 вересня з перебуванням нашої делегації протягом одного тижня. Вирішили питання щодо відпочинку наших діток у Франції, зокрема, узгодили дати – з 22 жовтня по 07 листопада. А це – відпочинок за 60-70 кілометрів від Парижу. Для нашої громади знайшли ще один шкільний автобус, який будемо мати змогу побачити протягом нашого наступного перебування у Франції з 11 вересня.
Взяли участь в урочистостях, приурочених Дню взяття Бастилії . Під час святкування, від імені Озернянської громади привітали дружні нам містечка. Нам аплодували стоячи.
А загалом ми мали дуже насичений графік. Відбулося чимало зустрічей, розмов, у тому числі з місцевими медіа. Для нашої делегації провели екскурсію містечками. Зустрічали нас чотири мери у вишитих сорочках, які ми їм раніше надіслали. А саме свято у Флавакурі було прикрашене синьо-жовтими прапорами і вітанням Озерні. Приємно вражений людяністю людей у містечках Флавакур, Ла Ландель, Ла Босс, Ле Вомен. І як я казав в інтервʼю французьким журналістам: «Це маленькі містечка з великим серцем!»

Дві доби блукала полями. Правоохоронці допомогли розшукати пенсіонерку з Шумщини

Архиєрейська Божественна Літургія у Зарваниці: очолив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав