Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Чого чекати від гнилої “правопохоронної” системи?”. Крик душі матері, справу про загибель доньки якої слухають в суді на Тернопільщині

У Бережанському районному суді слухають резонансну спарву про ДТП біля села Шибалин, в якій загинули хлопець і дівчина з Івано-Франківщини.

Про крайнє засідання поділилась думками мати загиблої дівчини Іванна Гриців.

“10 липня 2023 року в залі Бережанського суду, що на Тернопільщині, відбулося слухання в справі про ДТП, у якій загинула моя улюблена донечка Мартуся та її хлопець Василь Пупко.
Потерпілими батьками, які втратили своїх дітей, та їхнім захисником Володимиром Твердохлібом 16 червня 2023 року до Бережанського суду була подана заява про порушення їхніх прав та невиконання зобов’язань, покладених на обвинуваченого Карповича Віталія Васильовича ухвалою Бережанський районний суд Тернопільської області від 11 травня 2023 року. Та на превеликий жаль, для представників органів правосуддя не існує Законів в Україні, вони пишуть свої, вигадані, зрозумілі тільки для них історії, – йдеться в дописі.
Обвинувачений Віталій Карпович, наслідком дій якого є загибель двох молодих людей, всупереч своїх зобов’язань, визнаних судом, чинить психологічний тиск на потерпілих, вільно їздить територією України. 9 червня 2023 року приїздив у м. Калуш, завдаючи болю та страждань батькам, які втратили своїх дітей. Ці факти є чітким підтвердженням порушення зобов’язань, покладених на обвинуваченого. Оскільки без дозволу слідчого, прокурора або суду він не має права відлучатися з населеного пункту, в якому зареєстрований (м.Київ), повинен утримуватися від спілкування з потерпілими, свідками.
З метою вжиття заходів відповідного реагування для забезпечення прав потерпілих ми й звернулися до суду, щоб змінити запобіжний захід обвинуваченому Карповичу В.В. з застави на тримання під вартою. Якщо вказані порушення зобов’язань обвинуваченим Карповичем В. В. не є підставою для зміни запобіжного заходу для прокуратура Тернопільської обласної прокуратури Петра Шиманського та судді Бережанського районного суду Василя Крамара. І якщо прокурор не знає, що таке психологічний тиск, а суддя говорить про “прощення та миттєву смерть”, то чого чекати від цієї гнилої “правопохоронної” системи?!”

“Шкільний портфелик”: тернополян запрошують підтримати дітей Героїв

Знайшли тіло 16-річного юнака, який втопився у Дністрі на Тернопільщині